Moro for disse som er små

Vi har samlet fem gode tips for barna i Oslo.

Oslo er en god by å besøke for de yngste. Spennvidden i aktivitetstilbudet er stor inne i byen, og en trikketur unna ligger Norges råeste akebakke og haugevis av badeplasser.

Fontenene foran Rådhuset blir populær badeplass på sommeren.
Foto: Simen Myrberget
Fontenene foran Rådhuset blir populær badeplass på sommeren.
Foto: Simen Myrberget Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • Teknisk museum
  Spennende senter med aktiviteter hentet fra teknologiens vidunderlige verden. Museet skifter kontinuerlig utstillingene. Egne opplegg for skoleklasser. Kjelsåsveien 143, Buss 37 til endeholdeplassen, Kjelsås stasjon, trikk 12 + 15 til endeholdeplassen, tlf. 22 79 60 00.
 • Korketrekkern
  Kongen av akebakker. Muligheter for å leie akebrett for en rimelig penge. Passer best for litt større barn, eller barnslige voksne. T-bane til Frognerseteren.
 • Folkemuseumet på Bygdøy
  Levende utstillinger av alt fra leker til folkedrakter. Mange aktiviteter som dekker flere epoker i norsk historie. Egne opplegg for skoleklasser. 28. januar åpner alle småjenters drøm, utstillingen Min fineste Barbie. Utstillingen varer til 4. mars. Åpent fra kl 0900-1800 og fra 0900-2000 i høysesongen. Museumsveien 10, buss 30 til Bygdøy og båt fra Aker brygge i sommersesongen. Se også museets hjemmeside
 • Dukketeater
  Oslo Nye Dukketeater setter opp spennende forestillinger med dukker i hovedrollen. Dukkeforestillingene er like gøy for de voksne som de små; stor spennvidde i oppsatte stykker og herlig stemning. Ungene hyler av fryd, og nøler ikke med å advare skuespillerne om potensielle farer. Frem til april går Gunilla Bergstrøms egen Albert Åberg. Forestillingen har høstet gode kritikker. Ut mars måned er det babyteater, en halvtimes forestilling for dem som ennå ikke snakker rent. For billetter og spilleplan, klikk her. Frognerveien 67.
 • Tusenfryd
  Fryd for de mange tusen små som besøker anlegget hver sommer, men ikke like imponerende for dem som betaler for besøket. Tusenfryd ligger to mil syd for Oslo, og inneholder i tillegg til flere titalls boder hvis eneste mål er å suge penger ut av utslitte foreldre, karuseller, hamburgerkafeer, badebasseng og et vikingområde. Tusenfrydbussen (koster penger) går fra Oslo bussterminal eller ta buss 541 fra samme sted. Inngang: 195 kr for voksne og 165 kr for barn. Ta med mye penger.