Monopol miniatyr

 Foto: Hans Kristian Krogh-Hansen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Monopol: Det bærbare

Spillet
"Alle" kjenner Monopol og spillets gang. Du kjøper gater, bygger hoteller, krever inn penger fra de som kommer på dine gater og du slår motstanderne dine konkurs. Ett av tidenes aller største og beste spillkonsept. Vår utgave er den lille du kan ta med deg på flyet, på stranda, i baren eller på den drepende kjedelige guidede bussturen du angrer på at du meldte deg på. Denne versjonen tar utgangspunktet i Atlantic City i USA, men har du vært med på en "norsk" runde av Monopol før, skjønner du lett gangen i det.

Design
Spillet er lite, nett og tar ikke mye plass. MEN, kan de ikke gjøre noe med oppbevaringen? Det følger med en tung, firkantet boks man bretter ut og skal legge spillbrettet på. Vel, denne boksen kunne vi vært foruten. DinSide hadde spillet med til Argentina, og fant fort ut at plastposer er et mye bedre etui for spillets komponenter enn boksen. Forøvrig er brikker, kort, brett og penger i glimrende størrelse for å ha med seg på reise.

Spillvennlighet
Vel, Monopol er Monopol. Spillet er så innarbeidet at det er vanskelig å finne noen feil, eller noe som skulle være annerledes. Spillet er likt som alle forgjengere, og det er som å sykle - har du gjort det en gang så glemmer du det ikke.

Tidsbruk
Monopol kan man enten spille til alle de andre spillerne er konkurs, eller man kan sette en tidslimit slik at den som står igjen med mest penger og verdier etter endt tid, vinner. Tidsbruken bestemmer man i grunnen selv.

Vanskelighetsgrad
Kan du regne og lese er ikke dette spesielt vanskelig. Det innarbeidede konseptet gjør dette til noe av det letteste man kan begi seg inn på.

Konklusjon

image: Monopol miniatyr


Boksen trekker ned. Kvitt deg med den, og putt spillet i en plastpose så har du mye å more deg med på turen hvis det blir dødtid til overs. Dette er ikke annet enn en miniutgave av de større monopolspillene, og er derfor ikke annet enn "miniatyr-monopol." Vår mann i Argentina syntes spillet var bra, og anbefalte oss å rulle terningen til en femmer.

Pris: 69,50 kroner

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!