Moms en møll!

Australiere blir oppfordret til å bekjempe møll-plagen ved å spise dem ...

Publisert
Sist oppdatert

- De har en herlig popcorn-smak, som hasselnøtter, uttaler den franskfødte kokken Jean-Paul Bruneteau, som står bak moms-en-møll-kampanjen.

Selv begynte han å spise møll for 11 år siden, da han drev feltundersøkelser om buskasmat som ble spist av den australske urbefolkningen. Han anbefaler at vingene pilles av, før den vingeløse møllen får en dæsj med rapsolje og grilles i ovnen i tre minutter. Alternativt kan du kjøre møllene gjennom en kaffekvern og strø kvernene på en omelett eller kanskje heller på pannekaka?

Om det frister å hive seg på moms-en-møll-bølgen, skal du være oppmerksom på farene som lurer ved høyt inntak av denne delikatessen: Australsk møll inneholder store mengder arsenikk, fordi de spiser av avlinger som sprøytes med plantevernmidler. Du skal også vite at 85 gram møll inneholder mer fett enn en Big Mac. God appetitt!

Kilde: ananova.com



Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer