Moden og solid Gyldendal

Gyldendals Reiseguider er nok mer moden i presentasjonen enn de yngre Spiralguidene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Moden og solid Gyldendal
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Moden og solid Gyldendal

Disse guidene er et produkt av det internasjonale forlagshuset Dorling Kindersley, og som har vært utgitt på Gyldendal Forlag her til lands siden 1997. Du får disse guidene som rene byguider, områdeguider og landsguider; vi kan nevne Frankrike, Spania, greske øyer, Florida, Berlin, London og Paris. Det finnes nesten 30 destinasjoner i denne bokserien, vi har kikket på den helt ferske guiden til Lisboa.

Gyldendals Reiseguider. Lisboa

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:
Eget kapittel innledningsvis med historie, viktige dager og begivenheter. Også en del historie undeveis.

Praktisk informasjon:
Detaljert og rikt illustrert kapittel med praktisk informasjon og greit å vite. Her er bilder av en typisk trafikkpolitimann, og en vanlig politimann – så du ser forskjellen. Boken gir oversikt over offentlig kommunikasjon, hoteller og bosteder, restauranter - og så viser den i tekst og bilder hva du bør spise i Lisboa. I tillegg informasjon om viner og vinregioner. Parlør med nyttige gloser og uttrykk, samt ord fra menykartet.

Brukervennlighet:
Boken er fargekodet og lett å orientere seg i. Skissene innledningsvis i hvert kapittel gir en flott oversikt over hvor i området du finner severdighetene. I tillegg er alle severdighetene merket med adresse og karthenvisning, som gjør det enkelt å finne fram.

Budsjett-tips:
Hoteller og spisesteder er inndelt i prisklasser, men rene budsjettips finner du ikke her.

Bilder:
Over 400 bilder og illustrasjoner gjør dette til en fryd, både under planleggingen og underveis. Flotte skisser av bydeler med bildehenvisninger til interessante punkter i området, gjør det lett å finne fram.

Konklusjon:
Flott guidebok med mye bilder som evner både til å bygge opp forventninger før reisen, og som guide underveis. Lett å finne fram i boken, ekstra pluss for morsom og bilderik oversikt over hva du bør spise i den portugisiske hovedstaden, samt informasjon om viner. Med miniparlør til å støtte deg på ved menyvalget, og detaljerte gatekart, bør du ikke gå deg vill med denne boken i sekken.

Utgivelsesår: 2002
Vekt: 192 sider/357 gram
Pris: 299 kroner
Forlag: Gyldendal

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!