Modellene gir reisetips

Når 20 latin-amerikanske supermodeller dumper inn på ditt forlatte strandhotell, må du bare spørre om reisetips...

Noen ganger når jeg er ute og reiser, kommer jeg over ting som er helt uventet. Denne gangen var så definitivt et slikt tilfelle.

Costa Rica, Playa de Hermosa, sept, 08:
Jeg sitter en solrik ettermiddag og vipper på en strandstol i Playa de Hermosa, et lite sted ved Jacò på Stillehavskysten i Costa Rica. Stedet er mest kjent for sine gode surfebølger, og bortsett fra det, har Jacò vokst seg utrolig seedy de siste årene.

Gatebildet preges av dop, putas, høylytte amerikanere og suvenirsjapper fylt med hemp. Playa de Hermosa ligger 10 minutter å kjøre fra Jacó, rundt en klippe ved en vakker sort strand. Som et lite fristed fra selveste sodoma rundt hjørnet.

I september er det lavsesong, og jeg er eneste gjest på hotellet hvor jeg bor. Som forøvrig også skal være det beste i området.

Jeg har vært her kun én dag og sett lite, men snakket tidligere på ettermiddagen med en surfer på stranden. Da jeg spurte hva stedet hadde å by på, meldte han følgende;

- Det er stort sett bølgene du er her for. Jacó er full av crack-røykere, og alle damer som går i høye hæler, er profesjonelle...

Jessica Aguilera er en kjent sportsmodell i Costa Rica og Latin-Amerika. Hun kan fortelle at hennes favorittsted i Costa Rica er Isla del Coco - en stor øy som ligger utenfor kysten på Stillehavssiden av landet og er et naturreservat. Stedet har utrolig dykking og flotte strender og huler. - Det sies at mange pirater gravde ned skattene sine der på 1600-tallet.
Ønsker du å reise hit, er det ikke gjort i en fei. Øyen blir kalt det costa ricanske Galapagos, og ligger 36 timers båtmarsj fra hovedlandet. Du kan ikke fly hit. Turen er likevel verdt strevet, spesielt for dykkere, som kan kose seg med en av verdens største konsentrasjoner av hai. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Mariela Morales er også en kjent modell allerede i Latin-Amerika. Hun studerer internasjonal økonomi og elsker å reise. I hjemlandet er favorittstedet hennes Puerto Viejo på den karibiske siden av landet. - Der finner du de hviteste strenden i landet, samtidig som kulturen og maten er helt forskjellig fra i resten av landet, sier hun.
Den 18 kilometer lange strekken med strender sørøst for Manzanillo er kjent for å ha noen av karibens absolutt flotteste strender. På barene her kan du forvente å høre reggae, jazz og calypso. På restauranten finner du sterkt krydret mat preget av banan og fisk. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Angelica Morales Rojos er 19 år og kommer fra byen Quepos på vestkysten av landet. Hun syntes det er et vakkert sted, hvor du kan se flott dyreliv og sove på stranden i nasjonalparken Manuel Antonio.
Det tar sirka tre timer å kjøre til Quepos fra San Jose. Stedet er også en kjent base for dyphavsfiske i Stillehavet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Marianela Valverde er kjent modell i Costa Rica og var nettopp i bladet Maxim. Hun anbefaler Islas Tortugas, en liten øy som ligger sør for Nicoya halvøyen. - Der finner du rugeplassen til tusenvis av skilpadder. - Et fasinerende sted å reise, mener hun.
For å komme deg til de perfekte strendene på øya, må du reise til enten Puntaarenas eller Montezuma og ta en dagtur ut til øya. Det tar sirka to timer hver vei til de ubebodde øyene.
- Gjør det på en ukedag, da er det mindre mennesker der, sier Marianela. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Venessa Vargas er surfejente. Hun elsker stranden som kalles Playa Naranjo. Den ligger helt i nordvest av landet, og du må leie båt for å komme til den. - Utrolig flotte bølger og et fredelig sted, sier Venessa.
For de som vil surfe på et litt enklere sted å komme til, anbefaler hun Mal Pais eller Puerto Viejo. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Meriela Fernanda Jiménez, Mariela Morales og Fernanda Costa. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen


Innvasjon på høye hæler

Så jeg skvetter til litt da jeg hører det kommer en arme med klikk-klakk inn i resepsjonen bak meg. Kan det være et militærbesøk? Eller en horeinvasjon?

Bli med på dyphavsfiske i Costa Rica...

Angelica Morales Rojos trives best i hjembyen sin Quepos. Se reisetipsene til modellene i bildespesialen lengre opp i artikkelen.   Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Angelica Morales Rojos trives best i hjembyen sin Quepos. Se reisetipsene til modellene i bildespesialen lengre opp i artikkelen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Jeg rekker ikke se noe særlig, før bartenderen jeg har sittet og slarvet med i forkant, plutselig henger som en nykokt hummer over campingbordet ved siden av meg.

- Det skal være photo shoot med Piel Dorado. De har akkurat sjekket inn uventet...

Hvem er det?

- En av Latin-Amerikas største modellkonkurranser....

Han har vanskeligheter med å puste regelmessig, og er tydelig preget av situasjonens alvor.

Se flotte bilder fra hele Costa Rica her...

Bereiste reisetips

Og så sannelig kommer det ikke en hel rad med modeller spradende inn i baren og bestiller cola light og kildevann, iført bikinier på størrelse med tanntråd.

Modeller er som kjent ganske bereiste, og de drar gjerne til vakre steder for å sikre delikat bakrunn for bildene. Så jeg ba om noen reisetips, mens jeg tok bilder av jentene.

Se reisetipsene deres til Costa Rica i bildetekstene i bildespesialen over.