München


Fakta om byen:


Innbyggertall: 1,3 millioner innbyggere.
Fotballstadion: Allianz Arena med 59.416 sitteplasser. Dens uortodokse utseende har fått mye omtale, og den er blant annet kalt UFO i tysk presse.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


De største severdighetene i München er Marienplatz m/rådhuset, Olympiaparken og selvsagt: Oktoberfesten.

Oktoberfesten

Vi kommer ikke utenom å nevne Oktoberfesten som en av de aller største turistattraksjonene i München. Den trekker rundt 6 millioner mennesker, som til sammen setter til livs rundt 61.163 hektoliter øl - tilsvarer 6.116.300 liter (forbruket i 2004).

Årets Oktoberfest åpner kranene 16. september, og holder det gående fram til 3. oktober.

>> Se bilder fra Oktoberfest 2005

Olympiaparken

Den tre kvadratkilometer store parken ble innviet til de olympiske sommerlekene i 1972. Den spesielle takkonstruksjonen samt det 290 meter høye tårnet er forlengst blitt et landemerke i den bayerske millionbyen. Her holdes det blant annet kunstfestival og sommerfest, konserter, messer og andre aktiviteter. BMW-museet ligger i umiddelbar nærhet, noe som sikkert er interessant for mange med nese for tyske bilprodukter.

Adresse: Spiridon-Louis-Ring 21, München.
På nett: Olympiapark

Marienplatz.Foto: Benjamin Schulte Foto: Benjamin Schulte
Marienplatz.
Foto: Benjamin Schulte Foto: Benjamin Schulte Vis mer


Marienplatz

Byens hjerte, hvor også rådhuset ligger. Det er her byfester og arrangementer holdes, og i adventstiden kan man nyte lukten av brente mandler her, under Münchens Christkindlmarkt (adventsmarked). Siden grunnleggelsen av byen på 1100-tallet har torget vært byens handelssentrum, med nesten daglige markeder; fiskemarked, vinmarked, kornmarked mm.