Misvisende flyplassnavn

Ryanair kaller ikke overraskende Rygge for Oslo (Rygge). Men det er flere som trikser med flyplassnavn.

- Hvordan kommer vi oss egentlig inn til byen? Foto: Colourbox
- Hvordan kommer vi oss egentlig inn til byen? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober begynner Ryanair å fly fra Rygge flyplass. Siden de allerede har omdømt Torp til Oslo (Torp), enda Torp Lufthavn ligger 110 km unna Oslo, er det ingen stor overraskelse at lavprisselskapet kaller Rygge for Oslo (Rygge).

Nå ligger Rygge faktisk mye nærmere Oslo enn Torp - Rygge ligger bare 66 km unna. Og også Norwegian opererer med navnet Oslo (Rygge).

De offisielle navnene på de to flyplassene er Sandefjord Lufthavn Torp, og Moss Lufthavn Rygge. Grunnen til at de to selskapene kaller Rygge for en osloflyplass, er selvsagt at de vil lokke til seg flere reisende.

Ryanair er forøvrig veldig glad i å "omdøpe" flyplassnavn. Barcelona (Girona) ligger 89 km unna byen. Frankfurt (Hahn) ligger 120 km unna selve Frankfurt.

Flyplasser med fancy navn

Men det er ikke bare flyselskaper som gir flyplassene lure navn for å lokke til seg flere passasjerer. Det gjør faktisk flyplassene selv, også.

Har du noen gang landet på Paris Beauvais Tille? Ryanair begynner flyvninger hit i september. Du kan sikkert få billige billetter, men vit at for å komme deg inn til Paris må du først ta en buss i 15 minutter, og så sitte på toget i en times tid.

Ni London-flyplasser

Sistemann ut med navnebytte er Oxford Airport, som nå har skiftet navn til London Oxford Airport (enda mer kuriøst er det at flyplassen egentlig ligger i Kidlington, en liten by nord for Oxford). Oxford er selv en ganske kjent by i Storbritannia, og avstanden til London er nesten 100 km (altså ikke fullt like langt som fra Oslo til Torp).

Dermed finnes det hele ni flyplasser som har London i navnet - og det enda bare tre av dem faktisk ligger innenfor storbyen Londons grenser. De tre er London City Airport, som ligger inne i bykjernen, øst i London, Heathrow Airport i vest, og småflyplassen Biggin Hill sørøst. Resten av de ni er altså Stansted, Luton, Gatwick, Southend, Lydd og altså "nye" Oxford.

200 km unna byen

Det finnes mange andre eksempler på flyplasser med navn som ikke helt reflekterer beliggenheten. Det aller verste eksempelet er kanskje Madrid Sur, som ligger 200 km unna Madrid...

Gardermoen har forresten heller ikke sitt helt på det rene - Oslos hovedflyplass ligger faktisk 50 km utenfor byen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer