Naboen fikk bedre rom. Grunn god nok for erstatning? <I>Illustrasjonsfoto</I>
Naboen fikk bedre rom. Grunn god nok for erstatning? Illustrasjonsfoto Vis mer

Misunnelse – nok til erstatning?

Et norsk par krever erstatning for å ha fått tildelt et dårligere rom enn dem som hadde reist uspesifisert. Er misunnelse et godt nok argument i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser?

Publisert
Sist oppdatert

De hadde bestilt reise med fast plass hotell og fikk rom som vendte mot bakgården. Naboen på hotellet bestilte såkalt uspesifisert reise til redusert pis og uten fast hotellplass. De fikk et triveligere rom med utsikt til svømmebassenget. Nå krever det norske paret en erstatning som tilsvarer mellomlegget mellom en reise til full pris og en såkalt uspesifisert reise, til sammen 3.202. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler saken.

Beliggenhet

Reisearrangør Star Tour beklager at turister som har betalt full pris for en reise, tidvis kan få rom med dårligere standard enn dem som hopper på en uspesifisert reise. Men selskapet trekker også frem sitt reglement for kjøp av reiser, hvor det gjøres klart at rom i hoteller har forskjellig beliggenhet, og at dersom det ikke er betalt for en spesiell beliggenhet, anses ikke en ugunstig beliggenhet som en mangel som kan gi rett til erstatning.

Hva gir grunn til erstatning?

Det misfornøyde paret har ikke kommet til enighet med Star Tour, og Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet tvisten. De peker på at klagerne ikke hadde avtale om leilighet med en spesiell beliggenhet eller utsikt. Pakkreiseloven § 6 –1 presiserer at en reise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt og med den loven i bunnen, gir de Star Tour medhold. Det vanker ingen erstatning på paret som ønsket seg bassengutsikt fremfor bakgårdværelse.

Skrekkferie?

Var flyet to dager forsinket? Var hotellet langt fra like lekkert som på det fine feriekatalogbildet? Regnet det? Les mer om hvordan du klager på charterreisen og hva du kan klage på. Her er oversikten over DinSide Reises artikler om aktuell reisejuss.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer