To gode venner (eller kanskje helst et par) kan skvise seg inn på et enkeltrom med tillatelse fra hotellet. Men det blir trangt på 4,65 kvm... Foto: The Jane Hotel
To gode venner (eller kanskje helst et par) kan skvise seg inn på et enkeltrom med tillatelse fra hotellet. Men det blir trangt på 4,65 kvm... Foto: The Jane HotelVis mer

Minirom til 100 dollar i New York

Beliggenheten er kjempe, men boltreplassen liten.

Å bo på Manhattan er en kostbar affære, selv når dollaren ikke koster all verden. Kanskje The Jane Hotel er et alternativ for deg?

The Jane Hotel ligger i 113 Jane Street i West Village, med utsikt mot Hudson River. Hotellet ligger i en 100 år gammel bygning, som opprinnelig ble bygget som American Seaman's Friend Society Sailors' Home and Institute. Hit kunne sjømenn komme og bo i kabinlignende rom mens de var på land. I 2008 ble bygningen pusset opp og gjort om til et hotell.

De 200 rommene er like små som den gang da. Det betyr at enkeltrommene (dem er det flest av) bare måler skarve 4.65 kvadratmeter. De er like små som en skipskabin, altså. 50 av rommene er litt større, har dobbeltseng (i noen tilfeller queen size), og måler mellom cirka 14 og 23 kvadratmeter.

Hver kabin har en bagasjehylle, gratis tilgang til itrådløst nett, telefon og en 23 tommers flatskjermtv, dvd-spiller og ipod-dock.

Innsidetips til New York

Kabinene er inspirert av toginteriør. De er små, men praktiske. Foto: The Jane Hotel
To gode venner (eller kanskje helst et par) kan skvise seg inn på et enkeltrom med tillatelse fra hotellet. Men det blir trangt på 4,65 kvm... Foto: The Jane Hotel
Hele hotellet er pusset opp i stil fra 20-tallet. Foto: The Jane Hotel
Når hele hotellet er pusset opp, står 200 rom klare til å ta imot budsjetturisten. Foto: The Jane Hotel
Litt kjipt at man ikke har eget bad, men det går greit så lenge badene er så fine som dette. Foto: The Jane Hotel

Se bilder fra hotellet:


99 dollar natten

Trenger du et krypinn i New York, kan The Jane tilby en minikabin fra 99 dollar, cirka 630 kroner. Vi fant også priser nede i 75 dollar, cirka 480 kroner, men listeprisen er altså 99 dollar. De større kabinene med plass til to personer er ikke klare til bruk ennå, men vil koste litt mer enn de små. The Jane Hotel kan ikke si akkurat hva prisen blir foreløpig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er dere veldig gode venner, kan dere bo to personer i en minikabin. Ifølge The Jane Hotel er det en del som gjør det, og hotellet gir sin tillatelse. Det betyr altså at to personer kan bo for litt over 300 kroner natten midt i smørøyet.

30 ting som er gratis i New York

Merk at ingen av rommene i hotellet har eget bad. Man deler bad med resten av gjestene.

Det er ingen frokostservering på The Jane Hotel. Den må inntas på en av de mange kafeene i West Village eller Meatpacking District.

På nett: The Jane Hotel

For lite og kummerlig? Sjekk ut disse ni billige hotellene i New York.