Minimalistisk pakkeliste

Her er vårt forslag for nødvendigheter som likevel gir lettest mulig bagasje.

Du blir mer mobil med kun ett kolli bagasje.
Du blir mer mobil med kun ett kolli bagasje. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selvsagt vil slike pakkelister variere etter hvor du drar og hvor lenge du skal være borte. Skal du på tur i arktiske strøk er det nok vanskelig å pakke så lett som vi foreslår her.

Klær

Tar du med plagg som kan vaskes, er det ikke nødvendigvis store mengder klær som trenger fylle bagasjen.

 • Pen jakke – den tar du gjerne på deg på flyet etc. Praktisk ved restaurantbesøk, og den kan hjelpe deg å holde varmen på kjølige kvelder.

 • Mørk strikkejakke – kan brukes til det meste, og er deilig på kalde kvelder. Jakker er mer anvendelige enn gensere.

 • Formelle anledninger – jenter bør vurdere å ta med en enkel sort kjole. Den holder i lange baner til de fleste formelle og selskapelige situasjoner. Husk tildekkede skuldre og knær om du reiser i land som har strengere krav til påkledning enn du er vant til i Vesten. Menn kan ta med slips og kombinere det med skjorte, jakke og bukse.

 • To lette bukser eller skjørt – dropp dongeri. Jeans tar veldig med plass, tørker sent og er ikke like god til formelle som til mer løsslupne anledninger. Vurder bukser som har avtakbare bein: Bukse og shorts i ett.

 • Tre skjorter, topper, t-skjorter eller lignende

 • Badetøy – tar ikke mye plass. Er du mann, velger du badeshorts som kan brukes som vanlig shorts, er du kvinne velger du bikini som også kan brukes som undertøy, eller badedrakt som også kan brukes som topp. Flere bruksområder av samme plagg.

 • Tre par sokker eller flere – velg akryl eller andre som ikke er i bomull. De tørker fortere, er bedre å gå med og tar mindre plass. Reiser du til veldig varme strøk, vil du antakeligvis nesten aldri bruke sokker, og bør tenke på færre par.

 • Tre undertøyssett eller flere – velg materialer som tørker lett. Unngå nylon som ikke puster, og er ubehagelig og usunt i varme og fuktige strøk.

 • Sarong – det store flaket av lett bomullskvalitet kan brukes til det meste av de fleste, og tar minimalt med plass. En smart håndduk som tørker fort vil du som regel få bruk for, om det ikke er byferie du reiser på.

 • Sko – et par pene, gjerne lette sandaler. Et par gode å gå i – som du antakeligvis har på deg på reisen. I varme strøk velger du også et par solide sandaler som gir beina luft og samtidig er fine å gå med. Ikke ta med helt nye sko på tur – gå dem inn først.

 • Tilbehør: Et skjerf kan friske opp de fleste antrekk, og også brukes til å beskytte hodet fra sterk sol. Solbriller er ikke bare kult, men også og nødvendig. Smykker legger du igjen hjemme. Pass på at evt. belte passer i alle buksestropper. Husk at lær har lett for å bli angrepet av sopp og mugg i fuktige og varme strøk. Velg lerret eller nylon.

 • Kan det bli kaldt, tar du med hansker. Et annet tips er å pakke stillongs eller lange strømper som du kan ta på under buksene.

Ting og tang

Minimalistisk pakkeliste

I tillegg til tøy, trenger du noen enkle redskaper og hjelpemidler.

 • Reiser du med mobiltelefon eller ur med alarm? Da trenger du ikke reisevekkerur.

 • Paraply i miniformat, eller lett regntøy – om du er redd for regn på reisen. Bagasjen beskytter du lett ved å ta med et par vanlige søppelsekker. De tar ingen plass og kan brukes til å beskytte tøy mot støv også.

 • En lommekniv eller lignende sammen med et minisysett med sikkerhetsnåler, gummistrikk og en solid taperull, gir deg det du trenger for alt fra negleklipp og napping av øyenbryn, til reparasjoner av bagasje og klær.

 • En oppblåsbar hodepute er en venn i nøden både på stranden, i tog, fly og på flyplasser.

 • En kjøkkenklask, en klessnor og tøyvaskemiddel i minipakninger er det du trenger for å vaske tøy nær sagt hvor som helst det er vann.
Ut over dette bør du ta med toalettsaker, enkelt førsthjelpsutstyr og medisiner tilpasset området du reiser til. Mer om helse på reisen finner du her. Reisedokumenter, legitimasjon og valuta må du selvsagt heller ikke glemme.

Disse tingene bør få plass i en reisevennlig bag du kan ta med om bord på fly. Reisedokumenter og penger er greit å oppbevare i en belteveske. I en liten ekstra bag kan du for eksempel legge toalettsaker og evt. lesestoff. Det kan også være lurt å ta på seg de største plaggene på reisen. Det blir som regel kaldt på flyet, så du kommer neppe til å angre de ekstra tøylagene.

Tilbake til flere pakketips her. Flere smarte reiseprodukter finner du her.