Minibank ga bort penger

Ga doble utbetalinger over en lav sko.

Publisert
Sist oppdatert

Det høres kanskje ut som en ønskedrøm, men det ble etter hvert kaotiske tilstander i den gamle gullgraverbyen Queenstown, New Zealand, for noen dager siden.

Lange køer, for det meste bestående av håpefulle backpackere, hopet seg opp foran minibanken som begynte å gi doble utbetalinger uten å registrere det på kundenes konti.

Det er New Zealands Kiwibank som eier minibanken som gikk amok, og feilen var ganske enkel; Personen som fyller penger i den automatiske bankmaskinen, puttet 20-dollar sedler i magasinet til 10-dollar sedler og visa versa.

Minibanken er programmert til å gi ut to 10-dollare når man ønsker kun 20 dollar, så alle som gjentok en 20-dollar transaksjon fikk utbetalt dobbelt så mye penger av det de hadde krav på.

I tillegg skjedde det på kvelden og natten, så politiet og banken ble ikke advart før samvittighetsfulle drosjesjåfører meldte fra klokken 02:00. Banken sier det ikke er første gang noe slikt skjer, og at ingen av de som utnyttet muligheten vil bli forfulgt.

- Det er for vanskelig å henvende seg til banker rundt hele verden og kreve tilbake 100 dollar om gangen, sier en bankansatt til Sydney Morning Herald.

De som tok ut 20-dollar sedler og fikk 10-dollare derimot, vil få erstatning.

Kunne det ikke skjedd for ofte...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer