Minibank ga bort penger

Ga doble utbetalinger over en lav sko.

Det høres kanskje ut som en ønskedrøm, men det ble etter hvert kaotiske tilstander i den gamle gullgraverbyen Queenstown, New Zealand, for noen dager siden.

Lange køer, for det meste bestående av håpefulle backpackere, hopet seg opp foran minibanken som begynte å gi doble utbetalinger uten å registrere det på kundenes konti.

Det er New Zealands Kiwibank som eier minibanken som gikk amok, og feilen var ganske enkel; Personen som fyller penger i den automatiske bankmaskinen, puttet 20-dollar sedler i magasinet til 10-dollar sedler og visa versa.

Minibanken er programmert til å gi ut to 10-dollare når man ønsker kun 20 dollar, så alle som gjentok en 20-dollar transaksjon fikk utbetalt dobbelt så mye penger av det de hadde krav på.

I tillegg skjedde det på kvelden og natten, så politiet og banken ble ikke advart før samvittighetsfulle drosjesjåfører meldte fra klokken 02:00. Banken sier det ikke er første gang noe slikt skjer, og at ingen av de som utnyttet muligheten vil bli forfulgt.

- Det er for vanskelig å henvende seg til banker rundt hele verden og kreve tilbake 100 dollar om gangen, sier en bankansatt til Sydney Morning Herald.

De som tok ut 20-dollar sedler og fikk 10-dollare derimot, vil få erstatning.

Kunne det ikke skjedd for ofte...