Millionærenes drømmeferier

Selv ikke den minste detalj er overlatt til tilfeldighetene når rikfolket tar fri. Se hva de med penger nok kan finne på i ferien.

Til daglig bor de i gedigne herskapshus, kjører flotte biler og har både to og tre ferievillaer. Hva gjør disse rikingene når de ønsker forandring og skal unne seg en skikkelig ferie? Dette gjelder kanskje ikke så mange av oss, men tilværelsen kan jo fort endre seg. Drøm deg bort – her er noen av verdens mest eksklusive ferier.

1. Inn i solnedgangen i egen yacht

Nå kan du seile inn i solnedgangen i din egen yacht, og sovne inn i en enorm suite mens personalet varter deg opp. Båten seiler dit du vil, enten det er til kjølige Alaska eller hete Latin-Amerika.

Dyre dager med privat karibisk luksus.
Dyre dager med privat karibisk luksus. Vis mer

Ditt mobile hotell er den 125-fot store luksusyachten Centurion, spesialdesignet for ypperste komfort. Idealet er at du verken skal merke stiv sjø eller urolig vær, men nyte å bli fraktet omkring i smaragdgrønt vann.

Sted: Centurion Yacht, Latin-Amerika eller Alaska.
Pris: $80.000 (ca. 750.000 kroner) Maks 12 pers.

2. Lei en øy i Karibia

Har du fulgt med på Robinsonekspedisjonen og drømt om ferie på en øde øy? Frister en måned uten mat og et filmteam i hælene, kan du jo forsøke å komme med i neste runde. Er du blant dem som helst skulle byttet ut en daglig neve ris med lekre delikatesser, og bambushytta med en luksussuite, er dette fult mulig. Så fremt du har pengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan nemlig leie den private øya til Richard Branson (gründeren bak blant annet Virgin Atlantic Airlines) i Karibia. Her står en gedigen balinesisk villa klar til å ta imot deg og opp til 19 venner. Her fins det svømmebasseng, boblebad, endeløse strender, tennisbane, vannscootere, og selvsagt en helikopterplass for den som foretrekker å ankomme øya via luften.

Sted: Necker Island, British Virgin Islands
Pris: 1-7 personer: $14.000 per dag (ca. 130.000 kroner), 8-20 personer: $22.000 per dag (omkring 205.000 kroner).

3. Fra hull til hull

Luksuscruise fra hull til hull.
Luksuscruise fra hull til hull. Vis mer

Er du glad i å spille golf, men lei av å putte rundt på den samme gamle banen? Dra på Golf Cruise, og spill på sju av verdens beste baner! Dette er virkelig en mulighet til å menge seg med de store gutta. Det beste av alt; når du møter andre spillere kan du spørre: ”Hallois, kom dere også sjøveien?”.

Turen varer fra én uke til 16 dager, og du kan velge mellom 67 golfbaner i 27 land, alle blant verdens mest eksklusive og utfordrende. Cruisebåtene som frakter deg rundt, sies å være ultraluksuriøse, med alt en kan tenke seg av plass og service.

Men det koster å være kar!

Sted: Silversea’s Silver Links Golf Cruise
Pris: Opp til $30.000 per person for to uker (ca. 280.000 kroner).

4. Sjeik for en dag

Med Madonnas hennafargede hender og Demi Moores meditasjonskurs, har Østens kulturer for alvor gjort sitt inntog blant de rike og berømte i Hollywood. Er drømmen å oppleve østlig mystikk og rikdom er dette tipset for deg.

Bak disse tilsynelatende enkle teltdukene skjuler deg seg overdådig luksus.
Bak disse tilsynelatende enkle teltdukene skjuler deg seg overdådig luksus. Vis mer

En times kjøring fra Dubai City, og du befinner deg i et tilsynelatende øde naturreservat midt ute i ørkenen. Det eneste du ser er noen beduintelt plassert midt i sanddynene. Hvor pietistisk det enn ser ut; her ligger altså et av verdens hippeste feriemål for tiden: Al Maha Desert Resort.

Spartansk fra utsiden, ren og skjær luksus innenfor dørstolpen. De 30 teltene er nemlig falske, og er egentlig luksuriøse suiter fylt med de mest eksklusive spesiallagde møbler og antikviteter. Utenfor hver suite finnes et eget nedkjølt badebasseng for å hindre at gjestene får heteslag. Helt alene er du heller ikke. For at du i det hele tatt skal slippe å tenke tanken på å hente kaffen selv, står det til en hver tid tre mennesker til disposisjon for residentene i hver suite.

Når gjestene går lei av å bli vartet opp og får lyst til å bevege litt på seg, står alternativene i kø. Her finnes alt fra tradisjonelle arabiske aktiviteter som falkejakt, riding (på hest eller kamel) og guidede ørkensafarier. For de litt mer eksperimentelle anbefales sand-slalom og racerkjøring i sanddynene.

Sted: Al Maha Desert Resort i Dubai
Pris: $ 10.000 pr. uke. (ca. 95.000 kroner) I tillegg kommer transport til og fra Dubai.

5. Reis vektløst

Det å få oppleve vektløshet er ikke lenger kun forbeholdt astronauter og kosmonauter. Har du god råd kan du være med på en flytur som gir deg korte øyeblikk av vektløshet. Neste tur går i desember, så nå har du sjansen!

Les mer om flyturen her.

Sted: Yuri Gagarin treningssenteret i den tidligere topphemmelige byen Star City utenfor Moskva.
Pris: 50.000 kroner + fly tur/retur Moskva.

6. Bo på verdens beste hotell

Et langt billigere alternativ, men nesten like fasjonabelt, er å bo på hotellet The Oriental i Bangkok. Helt siden hotellet åpnet i 1876 har det vært regnet som et av verdens desidert beste. Flere ganger, senest tidligere i år, har hotellet blitt kåret til verdens beste av det amerikanske reisemagasinet Leisure and Travel.

Mer om The Oriental kan du lese her.

Sted: The Oriental, Bangkok, Thailand
Pris: Fra 2.500 kroner per natt. Det er faktisk ingen upris for et hotellrom i luksusklassen.

For dyrt?

Det høres kanskje fristende ut... I alle fall til du får vite prisen. Passer det bedre for lommeboka med billige ferier kan du sjekke vår oppdaterte restplassoversikt for de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på chartermarkedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!