Milliardbot for juks

Ulovlig prissamarbeid har gjort at British Airways har fått en bot som virkelig svir på pungen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjempeboten er på ikke mindre enn 1,520 milliarder kroner. Dette har British Airways fått fordi de er blitt funnet skyldige i ulovlig prissamarbeid.

Ikke nok med at det britiske konkurransetilsynet har gitt BA denne smellen, BA venter også en bot fra det amerikanske justisdepartementet. Denne boten er ennå ikke satt. Det er derimot kjent at BA har satt av hele 4,256 milliarder kroner for å kunne betale de enorme bøtene de er blitt utsatt for.

Bakgrunnen for boten er at de har på ulovlig vis lagt til en tilleggsavgift på flybillettene som en konsekvens av høyere priser på flybensin. I følge det britiske konkurransetilsynet kunne boten vært på hele 10 prosent av selskapets omsetning, noe som ville tilsvart en bot på svimlende 10,337 milliarder kroner. Dette kravet ble frafalt da det ble klart at British Airways tilstod forholdet.

Hoderullingen har vært stor i det britiske flyselskapet, og både markedsdirektør Martin George og kommunikasjonsdirektør Iain Burns har måttet gå.

På toppen av dette venter også tilleggsstraffer for det samme på deres fraktruter, samt at de kan vente seg store søksmål fra sinte investorer.

Kilde: The Daily Telegraph


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!