Miljøfokus bremser Ryanair

Ryanair innrømmer at det sterke fokuset på co2-utslipp har ført til at billettsalget faller.

Howard Millar, Ryanairs nestsjef, sa han var "bekymret" for den negative publisiteten flysektoren har fått i det siste, og innrømmet at etterspørselen etter flybilletter har falt. Det skriver den britiske avisen The Guardian.

- Jeg er bekymret for den pågående mediakampanjen, og bekymringen går ut på at folk kan begynne å si "kanskje jeg ikke vil fly på ferie likevel, kanskje jeg skal gjøre et annet valg", sa Millar til avisen.

Millar la til at han mente mediene i Storbritannia har hatt en "veldig klar agenda" mot flyindustrien. Andre ledere i flyindustrien har ymtet at Ryanair ikke har hjulpet seg selv noe særlig ved å gå så hardt ut mot miljøorganisasjonene.

Den frittalende Ryanair-sjefen Michael O'Leary sa i mai at: "Det er ingenting som viser at gærningene (miljøvernerne, red.anm.) får folk til å la være å fly."

Denne og andre uttalelser førte til at en britisk regjeringspolitiker sa at flyselskapet viste "kapitalistisk uansvarlighet".

Ryanair fylte opp 83 prosent av flyene i april i år, mot 85 prosent året før. I fjor fløy Ryanair 42 millioner passasjerer. I år er målet 50 millioner. Selskapet har annonsert at de vil kjøpe inn 27 Boeing 737-800 fly.

Kilde: The Guardian