<strong>KØ:</strong> Er det du som skaper propp i systemet? Foto: Øivind Idsø
KØ: Er det du som skaper propp i systemet? Foto: Øivind IdsøVis mer

Milelang innsjekkingskø hos SAS

Vår kollega rakk så vidt innenriksflyet - enda han ankom Gardermoen 1 time og 15 minutter før avgang.

- Det var på hengende håret. Bare tre av ni innsjekkingsskranker var åpne hos SAS, sier Øivind Idsø, som jobber som journalist i DinSide.

Han og familien opplevde altså å måtte stå i innsjekkingskø i over en time, og vil advare andre som skal ut og fly i ettermiddag. (Merk at man kan sjekke inn automatisk hos SAS, men man må stå i kø for å levere fra seg bagasje som ikke går som håndbagasje.)

- Denne fredagen er det ekstra mange som skal ut og fly, fordi høstferien begynner, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Travelt torsdag og fredag

- Vi har ingenting med hvordan innsjekkingen hos de forskjellige flyselskapene fungerer, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Gardermoen.

Bare tre skranker åpne i fredagsrushet skaper kø. Foto: Øivind Idsø
Bare tre skranker åpne i fredagsrushet skaper kø. Foto: Øivind Idsø Vis mer


- Torsdager og fredager er de største utfartsdagene. Det er alltid mye mennesker på Gardermoen da. På nettsidene våre kan man se hvor lang køen er gjennom sikkerhetskontrollen, sier informasjonssjef ved OSL, Jo Kobro.

Vi sjekket, og på nettsiden står det at ventetiden er på rundt fem minutter. Det er altså ikke her proppen i systemet ligger.

På nett: OSL Gardermoen