Blafrende kart eller elektroniske navigasjonssystemer har fått en myk og reisevennlig fetter. Foto: Colourbox.com
Blafrende kart eller elektroniske navigasjonssystemer har fått en myk og reisevennlig fetter. Foto: Colourbox.comVis mer

Mikrofiber som navigasjon

Her er kartene som fyller hullene.

De dagene da man som turist vraltet rundt med en kvadratmeter papirkart med hull, folder og bretter, eller tykke reisehåndbøker med svært små og mangelfulle gatekart, er for mange over. Nå har GPS, mobilnett og annen elektronisk navigasjon tatt over for papir. Men dette er heller ingen fullgod løsning for turisten.

Les også: Slik fjerner du bilder fra Google Street View

  • Mobiltjenestene kan bli kostbare å benytte, spesielt utenlands
  • Mobiler og GPS-modeller tåler veldig ofte ikke vann. Ikke spesielt praktisk når det kommer nedbør eller er høyt luftfuktighet med andre ord.
  • Elektroniske apparater som brukes til aktiv navigasjon, suger også batteri. Det er ikke alltid like enkelt å få tilgang til ladestrøm.
  • Det er ikke alle steder du ønsker å flashe de dyre duppedittene.
Her er det med andre ord et opplagt hull i navigasjonen.

Her finner du alt om GPS fra DinSide.

Mikrofiber kommer til unnsetning!

Her ser du et nærbilde av et av kartene. Foto: Produsenten
Her ser du et nærbilde av et av kartene. Foto: Produsenten Vis mer


Med kartene fra Randy McNally kan du si farvel til fuktskader, foldeproblemer og huller. De er rett og slett trykket på mikrofiber-duker. Foruten å fungere som kart, kan mikrofiber-duken brukes som linseklut til briller og kameraer. Kartene krøller ikke, og kan brettes ned i lommen uten å ta skade. Og som sagt, de tåler vann.

Kartene finnes foreløpig kun som gatekart og severdighetskart for byer og turistområder i USA. Eksempler på kart som finnes er gatekart over New York, Beverly Hills, Las Vegas, San Diego og Santa Monica. Kartene ble som et stunt delt ut til turister under elektronikkmessen CES i Las Vegas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du alt om USA fra DinSide.

Totalt har leverandøren 25 kart av typen Fab Map for salg. Kartene koster rundt seks dollar før frakt og ekstrakostnader, det er mindre enn 40 kroner.

Butikken leverer også til Norge.