Middag til 175.000 kr

Dette må være himmelen for gourmetene - et 15 retters michelinmåltid i Versaillesslottet.

Løp og kjøp! Det er nemlig bare plass til 60 gjester rundt solkongens festbord når hovmesteren ber folk sette seg til bords i Salon des Cotelle i Versailles 17. september.

Pris? 175.000 kroner.

Mer luksus? Sjekk ut verdens dyreste suiter

16 stjernekokker

De 60 gourmetene skal innta et 15 retters måltid laget av 16 verdenskjente michelinkokker, blant dem Frédéric Anton, Gary Rhodes og Alain Passard. Måltidet skal selvsagt akkompagneres av verdens beste vin, og den skal velges ut av en av verdens vineksperter, Olivier Poussier.

Bare det beste

Skal vi spise middag i Versailles i kveld? Foto: The Dinner of the Chefs
Skal vi spise middag i Versailles i kveld? Foto: The Dinner of the Chefs Vis mer

Servitørene vil gi sin
beste service, og kommer fra Paris tre stjernehoteller - The Four Seasons Hotel George V, Hote Lancaster og Hotel Meurice.

Måltidet vil akkompagneres av stykker av Chopin, og rundes av med et heidundranes fyrverkeri.

Prisen på 30.000 dollar (cirka 175.000 kroner) er ganske stiv. Men i tillegg til gourmetmåltidet, vil gjestene få en privat omvisning på slottet, og herrene reise hjem med hver sin flaske vintage Hennessy, mens damene fpr med seg en flaske av Marie-Antoinettes egen parfyme.

Ekstravagant? Så absolutt, men det må nevnes at overskuddet fra middagen går til den veldedige organisasjonen Fondation pour l’Enfance, som hjelper syke og mishandlede barn.

Sjekk også: Cruisene du ikke har råd til og

Mer info: The Dinner of the Chefs