Michelinstjernemat til 25 kroner

Et lite dim sum-sted i Hongkong er verdens billigste michelinstjernerestaurant.

Dim sum er kinesernes svar på tapas - småretter som aller helst spises med te som drikke til. Illustrasjonsbilde. Foto: SXC
Dim sum er kinesernes svar på tapas - småretter som aller helst spises med te som drikke til. Illustrasjonsbilde. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke blakke deg for å spise mat av michelinstjernekvalitet. Det er bare å stikke innom dim sum-restauranten Tim Ho Han i Hongkong, verdens billigste michelinstjernerestaurant, skriver Sydney Morning Herald.

Det lille spisestedet med plass til 20 gjester ble nylig tildelt en stjerne av Michelinguiden. Her serveres dim sum-retter (kinesisk tapas) til hyggelige priser. Billigste retter koster rundt åtte kroner, de dyreste 25 kroner.

Tim Ho Wan, som betyr "legg til flaks", drives av kokken Mak Pui Gor, som tidligere var dim sum-kokk ved Hongkongs Four Seasons Hotels restaurant Lung King Heen, som har tre michelinstjerner. Han sluttet og startet sitt eget spisested da finanskrisen rammet. Allerede på få måneder har spisestedet blitt et av byens mest populære.

Av de mest populære rettene finner vi sprø svineboller, dampede risruller med reker, eller en risnuddelrull med svinelever og gele med blomsterblader. Ved lunsjtid kan køen utenfor den lille restauranten bli lang, og folk venter gjerne i en time for å få spist her.

Michelinguide-sjef Jean-Luc Naret uttalte at Tim Ho Wan er "den mest prisvennlige stjernerestauranten i verden".

Skal du til Hong Kong og vil teste restauranten? Tim Ho Wan ligger i 2-8 Kwong Wah St. For flere billige og bra dim sum-steder, sjekk listen som presenteres i HK-Magazine.

Norske michelinstjerner

Vi har et knippe norske restauranter som også har fått en michelinstjerne - Oscarsgate, Le Canard, Feinschmecker, Haga og Statholdergaarden i Oslo kan alle smykke seg med en stjerne. Bare Bagatelle har to stjerner. Men vil du spise her, kommer du ikke langt med 25 kroner. Prisnivået er et helt annet enn hos Mak Pui Gor i Hong Kong. På Oscarsgate koster kokkens meny 1.095 kroner. På Statholdergaarden må du ut med rundt 400 kroner for en hovedrett.

Her spiser du billig og bra i Oslo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer