Mexicos beste strender

Mexico byr på strandferie med snert. Se hvilke strender som regnes som finest.

Mexicos lange kystlinjer består av tusener av strender. Her fra Playa Maroma. Foto: Playa Maroma
Mexicos lange kystlinjer består av tusener av strender. Her fra Playa Maroma. Foto: Playa MaromaVis mer

"Nu vil æ færra te Mexico," synger Lynni Treekrem, og det gjør hun ikke så dumt i. Mexico er en mellomamerikansk gryterett av kultur, farger, god mat, historie, natur - og solrike strender.

Mexico er en favoritt blant amerikanere. Ikke så rart, siden landet ligger rett over grensen i sør. Men Mexico trekker også turister fra vår del av verden, også nordmenn. Vi reiser på chartertur (til Yucatanhalvøya), språkkurs, backpackertur eller på temareiser. Få som har vært i Mexico, angrer på at de tok turen. Har du lyst til å reise? Da er det bare å velge seg en av strendene i toppsjiktet og begynne planleggingen.

Forbes Traveler har sammen med sine mexicoeksperter påtatt seg å kåre de beste strendene det store landet har å by på. DinSide har vært på flere av strendene Forbes trekker frem, og kan skrive under på at Mexico er et godt valg for deg som vil ha en eksotisk strandferie.

Her er de beste strendene i Mexico:

Xpu-ha Playa er desidert en av de flotteste strendene i Mexico, men ikke forvent å ha den for deg selv. Foto: Stine Okkelmo
Xpu-ha Playa er desidert en av de flotteste strendene i Mexico, men ikke forvent å ha den for deg selv. Foto: Stine Okkelmo Vis merXpu-ha Playa, Tulum

Ingen tvil, dette må være en av Mexicos - om ikke verdens - vakreste strender. Den ligger ved Tulum, på Yucatanhalvøya, Mexicos karibiske kyst (også kalt Riviera Maya). Mayaruinene ligger helt ute på klippekanten, og sør for ruinene strekker de hvite sandstrendene seg langt og lengre enn langt. Det er forholdsvis lite utbygget her. Det finnes en del mindre hoteller, men heldigvis har ikke kjemperesortene ødelagt kysten ennå.

Playa Maroma, Playa del Carmen

Playa del Carmen er den store turistbyen langs Riviera Maya. Strendene er flotte her også, og spesielt trekker Forbes Traveler fram Playa Maroma, litt nord for selve sentrum, der Maroma Hotel ligger. Om du ikke bor her, kan du alltids leie en av solsengene til hotellet, eller nøye deg med å legge deg på eget håndkle i den hvite sanden.

Luksus rett på stranden. Foto: Fairmont Mayakoba
Luksus rett på stranden. Foto: Fairmont Mayakoba Vis merPlaya Mayakoba, Riviera Maya

Playa Mayakoba ligger også ved Playa del Carmen, men tilhører Fairmont Mayakoba, og er kun tilgjengelig for hotellets gjester. Her har hotellet satt opp solsenger, strandhytter, et svømmebasseng og en restaurant. Luksus, men husk at strendene som er tilgjengelige for alle ved Playa del Carmen er like fine.

Playa Norte, Isla Mujeres

Byen Cancun, som ligger i det nordøstlige hjørnet av Yucatanhalvøya, oppfattes av mange som turisthelvete. Befinner du deg her, anbefaler Forbes Traveler at du tar en halvtimes båttur ut til Isla Mujeres. Her finner du brede hvite strender, og rolig turkisblått vann.

Alle de overnevnte strendene ligger på Yucatanhalvøyas østkyst (Isla Mujeres er en øy like utenfor). Apollo har charterturer til Yucatanhalvøya, ellers kan du fly til Cancun via USA.

Les mer fra Riviera Maya:
Mayaenes karibiske drøm
Sterke saker i Mexico
Vått, blått og helt rått

Denne videoen viser Xpu-ha Playa i Tulum:


De neste seks strendene ligger på Mexicos stillehavsside.

El Careyes, Careyes

Denne gyldne sandstranden ligger nedenfor det trendy ferieresortet El Careyes, der rike turister nyter solskinnsdagene. Blir du lei av denne lille stranden, kan du rusle bort til nabostranden Playa Rosa, også kjent for sin skjønnhet. Careyes ligger langs staten Jaliscos kyst, på stillehavssiden.

Punta Mita er et roligere alternativ til Puerto Vallarta Foto: Four Seasons Punta Mita
Punta Mita er et roligere alternativ til Puerto Vallarta Foto: Four Seasons Punta Mita Vis merFour Seasons Punta Mita, nær Puerto Vallarta

Puerto Vallarta på Mexicos stillehavskyst trekker til seg drøssevis meksikanske og amerikanske turister, og er populær både blant studenter på spring break, og pensjonister. De beste strendene ligger imidlertid et stykke nord eller sør for feriebyen. Luksushotellet Four Seasons Punta Mita ligger 30 minutters kjøretur nord for Puerto Vallarta, og kan skryte av en langgrunn strand medklart og fint vann og flott utsikt til solnedgangen i havet.

Playa Chacala , ved Puerto Vallarta

Playa Chacala er en liten fiskelandsby en times kjøretur nord for Puerto Vallarta på Mexicos stillehavskyst. Playa Chacala er destinasjonen for dem som er ute etter en roligere ferie. Her er det enn så lenge småskalaturisme som gjelder.

Bahias de Huatulco, Oaxaca

Bahias de Huatulco er Mexicos største naturreservat. Det består av 35 km kystlinje med ti bukter og flere enn 35 strender. Omrpdet er ikke særlig utbygget, og det er strenge regler for ny utbygging. Likevel, det er absolutt mulig for turister å reise hit, selv om mange av strendene er litt vanskelige å komme til. Playa Arrocito ved Tangolunda Bay trekkes frem som en ekstra fin perle. Mer info om området finner du her.

Playa del Amor - hva er ikke mer passende enn å kysse her? Foto: Adam Sowers
Playa del Amor - hva er ikke mer passende enn å kysse her? Foto: Adam Sowers Vis merPlaya del Amor, Cabo San Lucas

Cabo San Lucas ligger på spissen av Baja California, og er et velkjent feriemål. Men Playa del Amor er en vanskelig tilgjengelig perle der du kan rømme vekk fra turistrestaurantene. Du må leie båt eller skaffe deg båtfrakt for å komme deg til denne stranden. Du kan også padle dit i kajakk. Selv om stranden er vanskelig å komme til, skal du ha flaks hvis du er eneste gjest - den er et populært utfartsmål. Likevel, den ligger nesten på tuppen av halvøya, der Stillehavet møter Sea of Cortez. Dramatisk og vakkert.

Loreto, Baja

Feriebyen Loreto på østsiden av Baja California er omringet av vakre strender. Loreto er et kjent feriemål, så du er ikke alene på sandstrekkene.Vil du ha mer fred og ro, tar du en båt over til Isla Coronado, Isla Carmen eller Isla Danzantes. Disse øyene er et must for snorklere og dykkere, da farvannet rundt er krystallklart, og del av en marinpark.