Mexico er på billigsalg

Det er i vinter du skal "færra tel Mæxico".

Riviera Maya prydes av noen av verdens vakreste strender. Det er nok av plass. Dette bildet er fra Tulum. Foto: Stine Okkelmo
Riviera Maya prydes av noen av verdens vakreste strender. Det er nok av plass. Dette bildet er fra Tulum. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexico har slitt som turistdestinasjon etter at svineinfluensaen rammet før sommeren. Derfor har prisene falt, og dermed er det nå i vinter du skal reise til Mexico.

Når vinteren kommer her i Norge, er det sol og strand vi ønsker oss i ferien (hvis vi ikke er glade i skisport, da). Mexicos karibiske kyst, Riviera Maya på Yucatanhalvøya, er i så måte et perfekt reisemål.

Det rapporteres dessuten om at det er veldig glissent med andre turister langs den vakre kysten. Til og med i turistmagneten Cancún er det godt om plassen. Lenger sør, i paradiset Tulum, har du så og si stranda for deg selv. Og for en strand det er! Vi har vært der, og kan anbefale stedet på det varmeste. Se bilder og les mer her.

Bytte ut slaps og snødrev mot dette i vinter? Ja takk! Fra Tulum. Foto: Stine Okkelmo
Bytte ut slaps og snødrev mot dette i vinter? Ja takk! Fra Tulum. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Vakre strender, kule aktiviteter

Riviera Maya er et av de vakreste stedene undertegnede har vært, og er det perfekte reisemål både for familien, kjæresteparet og vennegjengen. Hvorfor? Fordi kysten består av endeløse kritthvite palmestrender med azurblått vann. Snorklingen er fantastisk. I havet like utenfor kysten finnes verdens nest største korallrev. De helt unike cenotes, kalksteingrotter, mange av dem fylt med vann, og de fleste lukkede, kan utforskes med snorkelutstyr og dykkeutstyr. Les mer og se bilder av dem her.

Cenotene på yucatanhalvøya byr på uforglemmelige undervannsopplevelser. Foto: Marc Torrecillas
Cenotene på yucatanhalvøya byr på uforglemmelige undervannsopplevelser. Foto: Marc Torrecillas Vis mer


I jungelen ligger flere mayaruiner, noen av dem regnes som de flotteste oldtidsruiner i verden. Både ruinene i Cobá og Chichén Itzá er i verdensklasse. Ikke like imponerende, men ti poeng for beliggenhet får ruinene i Tulum, som ligger på en klippe rettoverfor havet.

Legger vi til den gode mexikanske maten, og det pulserende utelivet i Cancún og Playa del Carmen, er det klart at en ferie hit er oppskriften på suksess.

Priseksempler

Hotellet Playa del Karma i Playa del Carmen har et tilbud der du får fem netter i dobbeltrom til 395 dollar, cirka 2.250 kroner. Du sover i en såkalt, cabana, en egenhytte, og frokost, transport til og fra flyplassen og én massasjebehandling er inkludert. Ytterligere netter kosterfra 59 dollar, cirka 333 kr. Hotellet er forøvrig godt likt av tidligere gjestre, og er rangert som nummer 21 av 180 hoteller i Playa del Carmen på Tripadvisor.

Luksus på billigsalg. Foto: Dreams Tulum Resort & Spa
Luksus på billigsalg. Foto: Dreams Tulum Resort & Spa Vis mer


Dreams Tulum Resort & Spa har tilbud gjennom Hotels.com der en uke i november (vi sjekket 15-22/11) koster 1.400 kroner per natt i dobbeltrom, all inclusive. (Hver tredje natt er gratis.)

Los Lirios Hotel Cabaña i Tulum har et tilbud der et rom koster 89 dollar, cirka 500 kr, + skatter og avgifter i oktober og november. Normalpris er 147 dollar per natt, men da er skatter og avgifter inkludert.

Mosquito Beach er et designhotell kun for voksne, som ligger i Playa del Carmen. De gir alle gjester 25 prosent avslag på overnatting frem til 19. desember. En uke i november koster dermed 6.800 kroner for to personer i dobbeltrom.

Se en oversikt over hoteller med rabatterte priser her: Playadelcarmen.com. Aller beste tips er å snuse frem hoteller som er aktuelle for deg, og kontakte dem på telefon eller e-post og be om et tilbud.

Slik kommer du deg dit

Det går ingen direktefly fra Norge til Cancún, bortsett fra med Apollo eller Star Tours charterfly, som starter å gå i desember. En toukers ferie inkludert overnatting koster fra rundt 25.000 kroner. Merk at du ikke får rabatterte priser på charterferiene hvis du bestiller nå, men har du is i magen, kan du antagelig få pakketur eller flybillett til reduserte priser nærmere avreise.

Skal du reise på egenhånd, er det smarteste å fly til New York 8eller en annen by i USA), og så fly til Cancún derfra. Siden Cancún er et stort feriemål for amerikanere, er det mange selskap og velge mellom, og billige billetter. Sjekk ut www.cheapflights.com for oversikt. Her fant vi flybilletter tur/retur mellom New York og Cancún til 220 dollar, cirka 1.250 kroner. Flybillett fra Norge til New York får du fra cirka 3.500 kroner, eller litt over 4.000 kroner for direktefly med Continental Airlines. Noen dagers stopp i New York bør du kanskje legge inn, når du først er der borte?