Tropisk storm: Verre en høstmørke og regn?<br />
<i>Weather.com</i> Foto: Weather.com
Tropisk storm: Verre en høstmørke og regn?
Weather.com Foto: Weather.comVis mer

Meteorologisk nettmester

Værsyke på rømmen fra sprutregn og mørke kan møte dårligere vær ute. Sjekk været før du drar. Vi har funnet Meteorologisk Institutts overmann.

Den råeste værhjelperen finner du på nettet. Weather.com er en meteorologisk kanal som tar for seg vær, vind og føreforhold et hvert sted i verden. Plott inn land og by, og opp popper værutsiktene. Vi sjekket Alexanroupolis i Hellas og fikk værvarsel for ni dager fremover.

Se opp for orkaner

Orkansesongen i tropiske strøk er offisielt over første november, men likevel er det en viss fare for orkan til ut i januar. Med Nicaragua og Honduras friskt i minne, hvor store deler av landene ble satt flere tiår tilbake etter orkanen Mitchs herjinger i 1997, er det ikke lurt å legge ferien til Karibia i disse tider. Været kan være langt hardere der enn her til lands, og du risikerer at ferien blir spolert av vann og vind fra oven. Om du likevel frister skjebnen kan du gå inn på Weather.com Her ser du kontinuerlige satellittbilder av stormenes bevegelser.

Trådløst vær

Weather.com gir deg også mulighet til å bestille værmeldingen på mobiltelefon, e-post, Palm eller på telefon på flyturen. Her er altså ingen grunn til å la seg overraske av uventet bortover-regn. Nettstedet er tuftet på TV-kanalen The Weather Channel som startet opp i 1982. Sammen med ulike samarbeidspartnere innen en rekke bransjer leverer de også skredderydde nyhetsprodukter om vær til både radio og aviser. Samtidig kan du velge å få værmelding etter flere kategorier, blant annet hus & hjem, næringsliv og golf. Disse er dessverre kun tilpasset amerikanske forhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Digg for værnerder

De som er spesielt interessert i vær utover rent egoistiske årsaker, finner godsakene her: Sykloner, jordskjelv eller topp ti-lister over århundrets stormer? Jetstrømmer, regn i Burkina Faso eller været på Mars? Weather.com tar for seg og forklarer meteorologiske fenomener. På sidene finnes også gode bilder, både reportasjebilder og lesernes egne bilder. Sjekk derfor bildearkivet. Kanskje også du sender inn ditt uværsbilde?

Bedre enn Meteorologisk institutt

Alle værmeldingers mor her til lands, Det norske meteorologiske institutt, har også oppdaterte værmeldinger på sitt nettsted, men er kanskje ikke like morsom lesning som den populærvitenskapelige konkurrenten i USA. Spesielt interessert i tropisk storm? Sjekk også USA-baserte National Hurrican Center.

Ut på tur?

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.