Mesterkokk eller makaronispiser?

Å prøvesmake lands spesialiteter hører med til ferien. Men hvor godt kjenner du egentlig nasjonalretter og mathistorie?

Her hjemme finner vi et uttall internasjonale restauranter. Det serveres kinesisk, indonesisk, meksikansk, jugoslavisk – ja alt hva ganen måtte begjære. Et søk på gule sider viser at det i Oslo serveres mat fra 25 forskjellige nasjoner – fra Norge til Thailand.

I Norge spiser vi kjøttkaker med tyttebær, tilslørte bondepiker, rakfisk og ribbe. Men hva spiser de i Japan, hva er egentlig den walisiske retten laver bread, og hvorfra kommer den velkjente Waldorf-salaten? Sjekk dine kunnskaper om internasjonal mat og mathistorie, i vår test.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Her finner du noen svar

Du vil finne svar på mange av spørsmålene, i artikler tidligere publisert på DinSide Reise. Søk deg fram med søkeverktøyet vårt, eller les noen av disse sakene før du legger i vei gjennom testen:

  • Rariteter og spesielle retter på Jersey

  • Fra hot til helvete – om det indiske kjøkken

  • Makaber mat

  • Fem raske til Nice
  • Ut på tur?

    Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen