Mesterkokk eller makaronispiser?

Å prøvesmake lands spesialiteter hører med til ferien. Men hvor godt kjenner du egentlig nasjonalretter og mathistorie?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her hjemme finner vi et uttall internasjonale restauranter. Det serveres kinesisk, indonesisk, meksikansk, jugoslavisk – ja alt hva ganen måtte begjære. Et søk på gule sider viser at det i Oslo serveres mat fra 25 forskjellige nasjoner – fra Norge til Thailand.

I Norge spiser vi kjøttkaker med tyttebær, tilslørte bondepiker, rakfisk og ribbe. Men hva spiser de i Japan, hva er egentlig den walisiske retten laver bread, og hvorfra kommer den velkjente Waldorf-salaten? Sjekk dine kunnskaper om internasjonal mat og mathistorie, i vår test.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Her finner du noen svar

Du vil finne svar på mange av spørsmålene, i artikler tidligere publisert på DinSide Reise. Søk deg fram med søkeverktøyet vårt, eller les noen av disse sakene før du legger i vei gjennom testen:

  • Rariteter og spesielle retter på Jersey

  • Fra hot til helvete – om det indiske kjøkken

  • Makaber mat

  • Fem raske til Nice
  • Ut på tur?

    Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.