<b>FULLE FLY:</b> Det er garantert ikke god plass på flyene siste uka før jul.  Foto: Per Ervland
FULLE FLY: Det er garantert ikke god plass på flyene siste uka før jul. Foto: Per ErvlandVis mer

– Mesteparten av flybillettene er utsolgt

Vil du fly hjem til jul? Da bør du skynde deg.

Har du planer om å fly før julaften, men har ikke kjøpt flybillett ennå? Da gjør du lurt i å bestille nå, i hvert fall hvis du skal reise innenlands.

– De mest populære avgangene har vært ganske fulle lenge. Når julen legger seg sånn i forhold til helgen som i år, med julaften på en lørdag, får du det vi kaller juletrafikken konsentrert på få dager, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Torsdag 22. desember blir travlest, både for SAS og Norwegian.

– Nå er det den normalt travle torsdagen som blir den med høyest trykk foran julen. Fra onsdag ettermiddag, til og med ettermiddagen på lille julaften, er det to døgn med mange passasjerer, forteller Johansen.

Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Foto: PER ERVLAND
Lasse Sandaker-Nielsen er kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. Foto: PER ERVLAND Vis mer


– De fleste drar tidligere, typisk den 22. og 23. desember. Julaften er jo også på en lørdag i år, som gjør mønsteret litt annerledes, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.

>>> Kanariøyene er fortsatt julefavoritten

Proppfullt til Nord-Norge

Fredag 23. desember er det veldig lite ledig hos SAS. Så å si alt er utsolgt, bortsett fra to ruter. 22. desember er det tre av ni fly som er ledig, mens åtte av ni fly er ledig den 21. desember. Men løpet er ikke helt kjørt ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi setter inn større fly til flere av disse destinasjonene, så det er fortsatt mulig å få tak i billetter, påpeker Johansen.

Det er spesielt Oslo-flyene som går nordover som er fulle.

– Det begynner å bli ganske fullt på flyene til Nord-Norge, men det er fremdeles noe ledig dersom man er fleksibel på avreisedag, sier Sandaker-Nielsen i Norwegian.

– Det man kan merke seg som et spesielt trekk er trafikkstrømmene som går fra de sentrale strøkene, spesielt fra Oslo og de andre større byene, ut til distriktene. Spesielt nordover, påpeker Johansen.

Les også: Hit reiser trønderne nå

Færre fly på julaften

Dersom du vil reise innenlands på julaften, bør du være rask på labben. SAS har faktisk avganger på julaften, selv om det kanskje ikke ser slik ut på nettsiden. Faktumet er at flere av SAS innenriksruter allerede er utsolgt denne dagen.

Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: SILJE ULVESETH
Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: SILJE ULVESETH Vis mer


– Det er en rekke avganger fra Oslo til både vest- og nordover som tidlig var utsolgt, men mange frekvenser gjør at det faktisk er plass til de samme destinasjonene om man faktisk velger å fly litt senere eller tidligere, sier Johansen.

Men alt håp er ikke ute. Norwegian har i skrivende stund flere ledige seter på julaften, både til og fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Det er også flere avganger på enkelte strekninger.

Grunnen til at det er det er færre avganger på julaften enn ellers, er fordi det er normalt redusert innenrikstrafikk på en lørdag.

– Nå viser etterspørselen innenriks at de fleste ønsker å reise «hjem til jul» senest på lillejulaften, og trafikkprogrammet reflekterer dette, forklarer Johansen i SAS.