Mest snø i ski-Norge

Fortsatt plenty med snø i fjellet for skientusiastene. Trives du med puddersnø ventes det snøfall til helgen.

Det er knallforhold i fjellet, med masse snø. Det ser med andre ord lyst ut for årets påskeferie. Som i hele vinter, topper Uvdal og Nesbyen lista. Denne uken kan de to skryte av 195 centimeter snø. Tett bak følger Gaustablikk, Hemsedal og Røldal. Se topplisten for landets skisentre her.

Flotte forhold på fjellet for tiden.
Flotte forhold på fjellet for tiden. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med noen ytterst få unntak, har de aller fleste skistedene på nettstedet Skiinfos ypperlige forhold. De kjører med full kapasitet og fart i løypene. En full oversikt over skistedene, med snøforhold og antall åpne heiser og løyper, finner du her.

70 centimeter nysnø!

For deg som liker å kjøre i puddersnø, har tungt snøfall tryllet fram flere alternativer. Hovden, Grong, Tyin-Filefjell og Haukelifjell kan glede seg over hvitt fra oven. Men det er Røldal som tar topp-plasseringen. Det lille skisenteret raser oppover snølisten, etter å ha fått 70 centimeter med nysnø tidlig i uken.

- Forholdene her er helt topp. Vi har fått nysnø så det holder. Om et par dager, når snøen har fått satt seg, burde det bli ordentlig bra, skryter daglig leder, Oddvar Bratteteig.

- 190 centimeter er for øvrig svært lite for oss på denne tiden av året, vi pleier å ha rundt tre til fire meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smått med snø i nord

Mens resten av ski-Norge nyter en velmoden skisesong, jobber Narvik Skisenter på spreng mot sesongåpningen nå i mars. Tradisjonelt skal hele anlegget være oppe å gå, nå som mørketiden har gitt slipp for denne gang. Denne vinteren har imidlertid snøen latt vente på seg.

- Vi sliter med snømangel. Per i dag kjører vi med de to nederste heisene og fire åpne traseer. Mars er tradisjonelt en snømåned her, så vi regner med å få åpnet resten av senteret snart, forteller Ørjan Jensen ved Narvik Turistkontor.

Snø til helgen

Mens vi er inne på vær og snøforhold, har metrologene på Storm Weather Center følgende melding for helgen. Det er meldt nedbør i store områder rundt i landet. Sørlige fjelltrakter, Agder og Rogaland vil få snø i høyder over 400 meter, det samme ventes i indre strøk av Nordland og Trøndelag. Nord for Stadt ventes opphold langs kysten.

Oversikten over snø- og værforhold rundt om i skisenterene blir oppdatert av Skiinfo på daglig basis.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.