Mest skibakke for pengene

SKI: Hvor får du flest løypemeter for pengene? Vi har sjekket hva du får til hvilken pris i 18 norske skisenter. >> Dette koster løypemetrene i alpinnorge

Trysil gir flest bakkemeter for pengene.
Foto: Utefoto.no/Trysilfjellet Foto: Utefoto.no/Trysilfjellet Vis mer

Mest skibakke for pengene

  1. OVERSIKT: Dette koster løypemetrene


Vi har sjekket tilbud og priser i 18 norske skisentre, inkludert de ti største i antall besøk og omsetning. Det er stor forskjell på hvor mange bakker og hvor mange løypekilometer du får i de forskjellige anleggene, men forholdsvis liten forskjell i pris. Det betyr at det er store forskjeller i hva du må betale per løypekilometer, i de forskjellige skisentrene.

Best og verst

Best i klassen er Trysilfjellet, hvor du kan boltre deg i 67 løypekilometer fordelt på 64 nedfarter, for 310 kroner dagen (voksenpris). Dette gir en pris på 4,63 kroner per løypekilometer.

Verst i denne sammenlikningen er Tryvann; her betaler du 280 kroner for et dagskort for voksen, og du får da 7,5 kilometer fordelt på 14 bakker å velge i. Dette gir en kilometerpris på 37,33 kroner. Trysilfjellet er Norges størrste skisenter også i omsetning og besøk.

>> Dette koster løypemetrene i alpinnorge

Beliggenhet teller mest

Pris per løypekilometer er selvsagt kun ett aspekt ved skikjøringen, og kanskje er det andre ting som teller mest for deg, når du skal velge skibakke. I forbindelse med pristesten av sesongens heiskortpriser, spurte vi dere lesere hva som er viktigst ved valg av skisenter. 61 prosent svarte beliggenheten, 26 prosent svarte kostnadene og 13 prosent svarte afterskien.

Det er klart at beliggenhet er viktig ved valg av skidestinasjon. Om du bor i Troms, reiser du neppe til Trysil for å stå på ski en helg, og om du bor i Kongsberg, reiser du kanskje ikke til Trysilfjellet, Voss eller Oppdal for en dag i bakken - selv om du får mange flere løypekilometer for pengene der. Denne sammenlikningen er ment som et innspill for deg som kanskje står fri til å reise hvor det skal være for å stå på ski, og for å belyse hvilke forskjeller det faktisk er i hva skisentrene tilbyr for en ganske lik heiskortpris.

Valg av skisenter

Hva er viktigst, når du skal velge skisenter? (Avsluttet)
Løypetilbud(49%) 195
Beliggenhet(38%) 152
Pris(13%) 50
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Din mening

Teller fasiliterer mer enn antall løypekilometer? Kanskje er lengen eller fallhøyden på bakkene viktigere for deg, enn antallet kilometer du har til disposisjon? Eller er det viktigere med noen få lange bakker, heller enn mange kortere? Du kan skrive inn dine kommentarer og gi dine vurderinger av de norske alpinsentere, i Skiguiden. Eller du kan gi dine anbefalinger til steder det er verdt å besøke eller kanskje heller ikke verdt å besøke, i diskusjonsforumet under.

Relaterte artikler

Sesongens heiskortpriser i norske skisenter
Sesongens heiskortpriser i svenske skisenter
Flest alpemeter for pengene