Mest populært i Norge

Holmenkollen er landets mest populære attraksjon. Men hva trekker flest turister i ditt fylke?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Norge er ditt nærmeste ferieland, men har du egentlig tatt deg tid til å se deg skikkelig om her hjemme? Mange nordmenn haster til utlandet med en gang fellesferien setter inn, og har besøkt flere severdigheter i Frankrike enn i sitt eget hjemland.

På topp i Norge

Utsikt fra Norges mest populære turistattraksjon
Utsikt fra Norges mest populære turistattraksjon Vis mer

Kanskje du i år vil prioritere norske attraksjoner? Enkelte av dem er mer populære enn andre. Holmenkollen med Skimuseet og hopptårnet var mest besøkt i fjor - og de fem årene forut for i fjor. Over 600.000 personer besøkte Holmenkollen i fjor, det var over 200.000 færre enn året før.

Nest mest besøkt i fjor var Kristiansand Dyrepark, som hadde i underkant av 500.000 besøkende i fjor. På lista over de 10 mest populære attraksjonene i Norge finner du både fornøyelser, transportmiddel, museum og et glassverk.

Klikk her for å se lista over de ti mest besøkte attraksjonene i Norge.

Utenfor stuedøra?

De besøkende i Vigelandsparken blir ikke telt.
De besøkende i Vigelandsparken blir ikke telt. Vis mer

Kanskje finner du severdigheten du drømmer om i ditt eget fylke? Norge har mye natur og kultur å by på – over hele landet. Du trenger på ingen måte å dra til Østlandet for å leke turist.

Vi viser deg den mest besøkte attraksjonen i alle Norges fylker, ut fra statistikk utarbeidet av Norges Turistråd. Klikk her for å se om du har besøkt turistmagneten i ditt hjemfylke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du vil kanskje bli overrasket over hva som topper listene. Det er for eksempel ikke den populære Geriangerfjorden som er mest besøkt i Møre og Romsdal. Og Vigelandsparken i Oslo er ikke en gang med på lista, fordi det er umulig å telle hvor mange som går inn og ut av parken.

Vil du likevel til utlandet?

Har du noe ferie til overs etter å ha sett alle de norske attraksjonene? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.