Mest pop i påsken

Kanariøyene er ferievinneren, men å reise på storbyferie seiler opp på alle popularitets- statistikker. Praha, Barcelona og Palma by er mest populært i år.

KANARIØY: I år som så mange andre år - Kanariøyene er mest populært.
KANARIØY: I år som så mange andre år - Kanariøyene er mest populært. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) dro kun 12 prosent av oss nordmenn på ferie i påsken. SSB kan også fortelle at syv av ti påsketurister la ferien til Norge. Tall fra charterbransjen viser at den norske fjellheimen har fått hard konkurranse fra sydensola: 25.000 nordmenn drar på chartertur ut av landet i påsken 2002. 70-80 prosent av charterturene går til Kanariøyene i vinterhalvåret.

Kanari-ferie

- Kanariøyene er det som har solgt mest. Disse øyene er alltid populære, men i år har det også sammenheng med at påsken kommer tidlig. Men vi ser også at storbyferie har blitt veldig populært. I år er det Roma som er mest populært. Det later til at folk heller vil oppleve våren i Praha fremfor i Paris. Praha har nemlig forbigått Paris i popularitet. Som nummer tre over de mest populære påskestorbyene kommer London, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Hos Star Tour er det Gran Canaria som er den mest populære blant de kanariske øyene, etterfulgt av Lanzarote og Tenerife. Star Tour forteller også at nedgangen i antall reisende er på cirka 10-15 prosent i forhold til påsken i fjor. Likevel drar 9.000 nordmenn på chartertur med selskapet i år. Det er ingen plasser ledig i forkant av påsken, med unntak av toukers-turer med avgang i neste uke.

- Folk kan være heldig og finne en avbestilt reise hvis de søker på nettet, sier Petersson.

Også hos Saga Solreiser er det fulle fly og hoteller:

- Vi har solgt ut alt som er, og ser ingen nedgang i antall reisende i forhold til i fjor, forteller Anne Lise Sørli, administrerende direktør i Saga Solreiser.

Hos Saga Solreiser er det den katalanske hovedstaden Barcelona som er storfavoritt blant storbyene. Hakk i hæl følger Paris og London.

Utsolgt over hele linja

STORBY: Barcelona, Praha, Roma, Paris og London er de storbyene som er mest besøkt denne påsken. Her fra Gaudís Sagrada Familia i Barcelona.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst
STORBY: Barcelona, Praha, Roma, Paris og London er de storbyene som er mest besøkt denne påsken. Her fra Gaudís Sagrada Familia i Barcelona.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst Vis mer

- Er du heldig kan du finne en strøplass igjen hos oss, sier Vings administrerende direktør, Christian Grønli.

Vel 10.000 nordmenn har bestilt tur med Ving i påskeuka. Men også hos Ving er storbyferier populært.

- Det er særlig Palma by på Mallorca og Barcelona som folk vil til nå, forteller Grønli.

Hvem blir igjen?

Det er i Oslo og Akershus at interessen for å dra på påskeferie er størst. Vel 18 prosent av befolkningen i disse fylkene dro på ferie i påskeuka 2000. Trønderne derimot holdt seg i stor grad hjemme. Kun syv prosent av trønderbefolkningen la ut på ferie i den samme perioden. Det kommer kanskje ikke som noen bombe at det er dem med høyest inntekt og utdannelse som er de ivrigste påsketuristene. Bare seks prosent av dem med kun ungdomsskole på baken dro på påskeferie i 1998, (Nordmenns ferievaner, SSB, 1998) mens hele 21 prosent av dem med høyere utdannelse dro på påsketur det samme året. Det samme året dro 23 prosent av dem med inntekt over 500.000 på påsketur, mens det tilsvarende tallet for dem med inntekt under 200.000 lander seks.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!