Mest løype for pengene

Kjøper du et dagskort med heisen på Tryvann i Oslo, betaler du 52,40 kroner per kilometer med preparerte løyper. I Hemsedal betaler du kun 3,40 per kilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Mest løype for pengene får du i Hemsedal.
Foto: Ski Hemsedal Foto: Ski Hemsedal
Mest løype for pengene får du i Hemsedal.
Foto: Ski Hemsedal Foto: Ski Hemsedal Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har undersøkt hvor mye løype du egentlig får tilgang til for pengene hos 16 alpinsentre i Norge. Forskjellene er store.

Hva får du egentlig?

Tidlig i sesongen sjekket vi heiskortprisene hos 15 alpinsenter i Norge, fra Norefjell til Narvik. I tillegg har vi i denne oversikten tatt med Tryvann, som er et av Norges ti største alpinsentre i omsetning. Prisene for heiskort er rimelig ensartede, men når vi vurderer prisen opp mot antall kilometer med preparerte løyper, ser vi at forskjellene i hva du egentlig betaler for, er store.

Verst

Tryvann har den absolutt høyeste kilometerprisen. Her koster et dagskort for voksen 220 kroner, og senteret har 4,2 kilometer med preparerte løyper – inkludert Wyllerløypa som står i forbindelse med Tryvann. Her får du 19,1 meter med preparerte løyper per krone. Sagt med andre ord betaler du 52,40 kroner per løypekilometer.

Under halve prisen betaler du i Kongsberg Skisenter, som med sine 25 kroner per kilometer med preparerte løyper fremdeles ikke kan hevde seg blant prisknuserne i denne sammenheng.

Best

Absolutt flest løypemeter per krone får du i Hemsedal. Fjellbygda i Buskerud kan by på til sammen 82 kilometer med preparerte løyper, og her får du hele 292,9 meter med løyper per krone når vi regner ut fra prisen på dagskort for voksen. Selv om dette senteret har de aller høyeste dagskortprisene i vår oversikt, betaler du fremdeles kun 3,4 kroner per løypekilometer.

Hakk i hel ligger Trysil, som med sine 65 kilometer med preparerte løyper gir deg 250 meter per krone. Du betaler 4 kroner per kilometer med preparerte løyper.

 • Se hele oversikten her.
 • Det er ikke like interessant for alle å få flest mulig løypekilometer.
Foto: Ski Hemsedal Foto: Ski Hemsedal
  Det er ikke like interessant for alle å få flest mulig løypekilometer.
  Foto: Ski Hemsedal Foto: Ski Hemsedal Vis mer

  Best på forskjellige områder

  I denne artikkelen har vi vurdert prisen på heiskort opp mot hvor mange kilometer med preparerte løyper du får. Vi har kåret de beste og verste på bakgrunn av disse faktorene. Det er ikke tatt hensyn til andre faktorer som spiller inn når man velger skisenter – så som lengde på bakkene, heiser, barnevennlighet, grader fall i bakkene, snowboard- eller offpistemuligheter. For ikke å snakke om hvor langt du må reise for å komme dit, og hva det koster å bo der.

  Et skianlegg som kommer dårlig ut i akkurat vår sammenlikning, kan komme svært godt ut dersom vi hadde vektlagt andre faktorer. Hvilket skisenter som er det beste for deg, avhenger av hva slags skikjøring du bedriver og hva du ønsker deg.

  Er du kun ute etter å ha flest mulig kilometer med løype å boltre deg på, bør resultatene i vår sammenlikning være interessante.

  Relaterte artikler

 • Dette koster vintereventyret: Skikortpriser
 • Her er Norges største alpinanlegg
 • Eksotiske skisteder
 • Zorbing, bob og skiseil: Alternativ vintermoro
 • Test deg selv: Er du en ski-ekspert?
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!