Mest familievennlig

Øyer for deg som reiser med barn og familie.

Selv om Thailand er å regne som et ”barnevennlig” land, er det ikke alltid så lett å finne frem til de ideelle destinasjonene. Helst skal du slippe de alt for lange reisene, og så er det greit om stedet er rent, pent og ikke minst trygt. Vi har plukket ut noen øyer som burde passe for barnefamiliene.

Khao Lak

Ideelt for familien på Khao Lak.
Bilde: Star Tour
Ideelt for familien på Khao Lak.
Bilde: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hat Khao Lak er ikke en øy, ”Hat” betyr strand, og det er nettopp strendene her som gjør at vi synes Khao Lak er verdt å nevne. Khao Lak ligger drøye 60 kilometer nord for Phuket, men er langt roligere enn den store turistøya. Strendene i Khao Lak kan lett rangeres blant landets beste, og den omkringliggende naturen følger godt opp. Khao Lak er rolig og velholdt, bungalowene på stranden er rimelige. Har du et presserende behov for øyliv, arrangeres det dykkerkurs og dagsturer til Similan-øyene.

Ko Phi Phi – skjønnheten ved udyret

Så vakker at den må sees. Ko Phi Phi lever i et slags ’skjønnheten og udyret’ forhold til naboøya Phuket. Dagsturer er, mildest talt, meget populært. Ko Phi Phi består av to øyer, Phi Phi Don og Phi Phi Leh. Begge har status som nasjonalpark, uten at det virker å ha en innflytelse på bruk av land og sjøområder. De fleste velger å bo i Ao Ton Sai, Lo Dalam, Hat Yao eller Hat Hin Khom. Er du ute etter fest og moro kan du styre deg inn på de første to, ønsker du litt fred, ro og strandliv, velger du de siste to.

Vi kan også anbefale øyer som Phuket og Ko Samui for barnefamilier. Begge disse øyene er såpass store, utviklede og varierte, at det er fullt mulig å finne sin egen ”private” strand, hvor ferien kan nytes i ro og mak.