Merkelige museer

Museer trenger ikke være kunst og høykultur. Hva med fryktinngytende torturredskaper eller fantastiske toalettseter i stedet?

Ved å feste disse sugekoppene på brystene, og pumpe med foten, skulle man få større bryster. Det resulterte selvsagt ikke i annet enn blåmerker.
Ved å feste disse sugekoppene på brystene, og pumpe med foten, skulle man få større bryster. Det resulterte selvsagt ikke i annet enn blåmerker.Vis mer

De fleste forbinder nok museer med støvete montere fylt av velkjente historiske minnesmerker og viktige arkeologiske funn. Her er noen alternative museumsopplevelser rundt om i verden:

Tvilsomme medisinske innretninger

Kvakksalvere er ikke veldig beskjedne i sin søken etter menneskelige svakheter og penger. På Museum of Questionable Medical Devices i Minneapolis, Minnesota, kan du la deg forundre og forskrekke over de mange tvilsomme medisinske innretninger som kvakksalvere har benyttet gjennom tidene. Museet har i alt 250 merkverdige innretninger du kan la deg forundre over. Hva sier du til en voldsomt og smertefullt ristende stol som skulle kurere hodepine og ryggsmerter – eller en brystforstørrende fotpumpe?

Du finner museet i 201 Main Street SE, Minneapolis

Hva med et litt anderledes dolokk?
Hva med et litt anderledes dolokk? Vis mer

Toalett

Lei av det samme gamle kjedelige toalettsetet? Da kan du hente informasjon på Barney Smith’s Toilet Seat Art Museum. Herr Smith har jobbet hardt med kreative toalettseter i 30 år, og resultatet er en utstilling av over 500 forskjellige toalettseter.

Du finner museet i 239 Abiso, Alamo Heights, Texas.

For deg som har en mer alvorlig toalettinteresse, kan et besøk på Toalettmuseet i New Delhi, India, være på sin plass. Her får du en utførlig innføring i toalettets historie, og du kan beundre fantastisk utformede toaletter.

Adressen til Sulabh International Museum of Toilets er: Sulabh Bhawan, Mahavir Enclave, Palam Dabri Marg, New Delhi, India

Hårballer og hjerner

I National Museum of Health and Medicine kan du beundre en hårball operert ut av 12-årig jentes mage, eller du kan benytte sjansen til å ta på en hjerne eller på innsiden av en mage. Fristet? Her finner du museet:

6900 Georgia Avenue and Elder St., NW, Building 54, Washington D.C.

Avstraffelsesmetoder

Kriminell atferd har blitt straffet på forskjellige måter gjennom tidene, og aldri er vel menneskenes kreativitet større enn når de skal finne opp nye måter å pine hverandre på. I The London Dungeon kan du rystes over hvilke torturredskaper og avstraffelsesmetoder som er blitt benyttet gjennom 2.000 år. Museet omfatter både utstilling av gjenstander, og fremvisning av film.

Du kan la deg skremme på denne adressen: 28-34 Tooley Street, London.

Flasker

Alle har vi vel samlet på forskjellige mer eller mindre verdifulle ting i barndommen. Tom Bates i Millersville, Tennessee, samlet på øl- og brusflasker og annen reklame gjennom oppveksten. I dag teller samlingen 36.000 forskjellige brus- og ølflasker, og 9.000 forskjellige andre flasker – og du kan beundre livsverket i The museum of Beverage Containers and Advertising, som du finner her:

1055 Ridgecrest Drive, Millersville, Tennessee.

Merkverdige nett-museer

Det finnes mange underholdende Internett-baserte ”museer”. Hva synes du om Navlelo museet, Museum of Dirt, eller Menstruasjonsmuseet? Menstruasjonsmuseet var et museum du fysisk kunne besøke tidligere, inntil innehaveren av museet fant det noe ubehagelig at hans ungkarsbolig ble benyttet til å vise fram damebind i forskjellige varianter …

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.