Mer plass, flere butikker, nye spisesteder. Det er planen for avgangshallen på hovedflyplassen.<br />
Bilde: Oslo Lufthavn AS Foto: Oslo Lufthavn AS
Mer plass, flere butikker, nye spisesteder. Det er planen for avgangshallen på hovedflyplassen.
Bilde: Oslo Lufthavn AS Foto: Oslo Lufthavn ASVis mer

Mer taxfree på Gardermoen

Fra neste årsskifte kan du handle enda mer på hovedflyplassen.

Oslo Lufthavn er ikke før ferdig med innkjøringsfasen før planene er klare om neste utvidelse. Det er etterlengtede lokaler til mer butikker og restauranter som står på trappene. Du kan altså få shoppet enda mer på hovedflyplassen, og det gir i tillegg mer klingende mynt i kassa til OSL (Oslo Lufthavn)

Solid kvadratmeterpris

Påbygget vil koste omkring 160 millioner kroner melder Oslo Lufthavn i en pressemelding. Det gir en pris på mer enn 44.000 kroner for hver av de 3.600 nye kvadratmeterne. Men det er altså sårt tiltrengte kvadratmeter for handleglade nordmenn på vei til andre deler av verden.

- Både OSL og de reisende mener at nåværende taxfree-forretning er for liten, smal og trang, sier Oslo Lufthavn i sin pressemelding.

Mer av det gode

Reiser du utenlands fra Gardermoen kommer du til taxfreebutikkene før du kommer til "gatene". Butikkene har et relativt godt utvalg men er delvis ganske trange, omgitt av glade shopperne med store håndbagasjer og fulle plastposer, hyllestabler med parfyme og reoler med sprit. Så det er definitivt gode nyheter for handleglade reisende at butikkdelen skal utvides.

Oslo Lufthavn lover også et bedre utvalg av restauranter. Så kanskje kan du få litt mer å velge i enn trauste pizzaer, franske baguetter, norsk fiskemat eller de obligatoriske barene.

Det blir også flere lounger for deg som reiser utenlands.

Neste nyttår

Du må nok vente en stund før de nye herlighetene kan tas i bruk. Detaljprosjekteringen er allerede i gang, og byggearbeidene starter allerede i høst. Men ferdig er de nye fasilitetene neppe før neste årsskifte, det vil si rundt nyttårsaften 2001/2002.

Billig reise?

Klar for ferien?. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.