Mer parkmoro i vinter

Mens Vinterparken holder åpent i flere måneder, er de fleste andre fornøyelsesparkene enten stengt vinterstid, eller kun åpne for julemarkering. Her er hva du kan vente deg i noen av de nordiske parkene i vinter.

Vinterpark åpner til jul

  1. Mer parkmoro i vinter


Norge

Dyreparken i Kristiansand holder åpent hele året, også i desember. Markedssjef Trond M. Backer sier at juleprogrammet ikke er klart ennå, men at de bruker å ha spesielle arrangementer på søndagene før jul. Tipset er å følge med på parkens nettsider for mer informasjon. Alle dyrene er tilgjengelige også vinterstid, og Kardemomme by er åpen, men det er ikke mulig å overnatte her, og det er heller ingen av de vanlige aktivitetene i parken som holder åpent i lavsesong. Pris for voksne er 90 kroner (110 på søndager) og for barn koster det 70 kroner (80 på søndager).

Kongeparken i Rogaland holder åpent de fire søndagene i advent, og har smånisser, verksteder, karuseller og musikk, samt julenisse i nissehuset med overraskelse til barna. Attraksjoner som juleforestilling, akebakke, snøstorm, sjokoladefabrikk og juleverksted for de små. Inngang for 180 kroner, gratis for de under 90 cm.

Vinterland i Namsskogan Familiepark 25 mil nord for Trondheim, holder åpent for vinterferie i slutten av februar og begynnelsen av mars, samt tre lørdager i mars/april. Her er det familievennlig alpinbakke og akebakke med muligheter for bålbrenning. Ustyrsleie. Dagskort for voksen koster 140 kroner og for barn under ni koster det 120 kroner.

Sverige

Liseberg i Göteborg starter sin julefeiring 17. november, hver dag fra 6. desember. Her kan du handle håndverk og delikatesser i drøyt 80 boder i forkant av feiringen. Her er også skøytebane, isbar og musikk, samt cirka 15 åpne attraksjoner i parken. Siste åpningsdag før jul er 23. desember. For 150 kroner får du Lisebergskortet som gir fri adgang en gang per dag både i høst og til jul.

Skansen i Stockholm feirer Lucia to ganger, 10. og 13. desember, og Lucia er en langt viktigere feiring i Sverige enn i Norge. Dessuten har Skansen også sitt julemarked tre helger før jul; 2. og 3., 9. og 10. og 16. og 17. desember. Inngang for 60 SEK for voksne og 20 SEK for barn mellom 6 og 15 år.

Gröna Lund i Stockholm har også julemarked som åpner 23. november og holder åpent torsdager, fredager, lørdager og søndager før jul. Her blir det også skøytebane og 14 vinteråpne attraksjoner. Inngang for 20 SEK for 4-12 år, 40 SEK for 13-64 år og 20 SEK for 65 år og eldre.

Danmark

Tivoli i København åpner for jul den 15. november og holder åpent helt til 30. desember. Her blir det mulig å kjøre svingkarusell og barnekarusell, handle mat og håndverk i 70 boder og beundre nisselandskapet som er satt opp for anledningen. Du kan også spise på restaurant i Tivoli. Beregn at det mange mennesker i helgene og i desember. Inngang 75 DEK for voksne og 35 DEK for barn.