Mer om slottet

Her får du vite mer om Château de Raissac, og hvorfor du bør ta en tur dit.


Hva: Château de Raissac er et vinslott midt i Languedoc i Sør-Frankrike. Châteauet er flere hundre år gammelt, og ble sist ombygget på 1800-tallet. Slottet produserer 300.000 flasker vin hvert år, og har 20 forskjellige vinsorter - både rødvin,
hvitvin og rosévin.

Christine Viennet er født i Tønsberg. Foto: Paul Hegna Vis mer


Hvem: Det er familien Viennet som eier og driver vinslottet, og det er ekstra morsomt for norske turister at slottsfruen, Christine Viennet, opprinnelig er fra Tønsberg i Norge. Hun og mannen Jean er begge kunstnere, hun keramikkunstner, han maler. Tidligere var det Jean som styrte vinproduksjonen, men nå har sønnen Gustave overtatt.

Hvorfor: Det er ikke vanskelig å finne gode grunner for å ta turen innom Château de Raissac. Dette er et slott fullt av atmosfære som nesten heller mot det surrealistiske. Å vandre rundt i slottet er som å gå på oppdagelsesferd, det er så mange malerier, pyntegjenstander og skulpturer å titte på.

Om sommeren leier familien Viennet ut fem rom med eget bad for 150 euro og oppover. Maten du får servert lages av Jean Viennet. Slottet kan også leies for bryllup, seminarer og andre arrangement.

Gjestene er hjertelig velkomne til å besøke selve vingården, som ligger noen korte kilometer unna slottet. Her kan du få en omvisning og lære mer om hvordan vinen produseres. Vinsmaking etterpå er selvfølgelig et must.

Hvor: Château de Raissac ligger like utenfor byen Bézier, under en times kjøretur nordvest for Montpellier. Både Norwegian og Sterling flyr direkte til byen.

Mer informasjon om Château de Raissac finner du på slottets egen hjemmeside.

Les også DinSides artikkel om Mangfoldige Montpellier.

Eksterne lenker
Norwegian
Sterling