Tivoli utvider med ny sesong.<br \><i>Foto: Tivoli</i>
Tivoli utvider med ny sesong.
Foto: TivoliVis mer

Mer moro i København

Tivoli i København utvider med nok en sesong; høstferien.

Det er ti år siden københavnernes fornøyelsespark startet med julemarked i desember, og dette har vokst til en stor suksess. Det er 11 år siden jul i Tivoli ble innført, og nå innføres altså en tredje sesong.

Høstsesongen vil falle sammen med den danske skolens høstferie, som i 2006 betyr åpent Tivoli fra fredag 13. til søndag 22. oktober. Den norske høstferien faller typisk i første halvdel av oktober. Tema for den nye sesongen blir Halloween, og parken pyntes med hekser, grasskarlykter, kastanjer og alt annet som hører Halloween til. Alle forlystelsene og restaurantene vil være åpne, og kanskje ikke sjokkerende, så er barnefamiliene hovedmålgruppen for denne nye sesongen. Så da er det fritt fram for alle småtroll- og hekser.

Ny attraksjon

I år kommer også en ny og høytsvevende attraksjon til København sentrum: Himmelskibet. Med sine 80 meters høyde, skal dette etter sigende bli verdens høyeste karusell. Til sammenlikning er London Eye 135 meter høy, men dette er også et pariserhjul.

Himmelskibet skal være en kombinasjon mellom en utsiktsattraksjon og en karusellopplevelse. Det har 12 stoler á to seter, og en maksfart på 70 kilometer i timen. Dette er nok ikke en atraksjon for deg med høydeskrekk. Den skal stå klar til sommersesongen åpner 12. april 2006.

>> Mer om fornøyelsesparker og familievennlige aktiviteter her