DFDS oppgraderer skipene sine med flere luksuslugarer, som vil bli mer som de eksisterende suitene - som du kan se eksempel på her. Bildet er tatt i en annen sammenheng, i 2010. Foto: Per Ervland
DFDS oppgraderer skipene sine med flere luksuslugarer, som vil bli mer som de eksisterende suitene - som du kan se eksempel på her. Bildet er tatt i en annen sammenheng, i 2010. Foto: Per ErvlandVis mer

Mer luksus på danskebåten

Det blir mer luksus når DFDS nå skal oppgradere København-båtene.

DFDS skal pusse opp de to danmarksbåtene sine, som seiler mellom Oslo og København. Båtene skal pusses opp for til sammen 120 millioner kroner, og mye av oppgraderingene dreier seg om å mette en stadig større etterspørsel etter mer luksus om bord.

Flere luksuslugarer

DFDS har to skip som seiler på strekningen Oslo-København: Det er Crown Seaways som har seilt i skandinaviske farvann siden 1994, og Pearl Seaways som ble bygget i 1989 og som har seilt Oslo-København-ruten siden 2001. Pearl fikk også en ansiktsløftning i 2009, og commodore-lugarene om bord Crown fikk en ansiktsløftning i 2010.

Vi har tidligere vært om bord både danskebåtene og Kiel-ferga, for å sjekke ut det ypperste av lugarluksus som pengene kan kjøpe for deg over Skagerrak og Kattegat (og de billigste lugarene).

Her kan du se de flotteste lugarene om bord DFDS' skip Crown Seaways.

Ifølge Vivian Sivertsen, administrerende direktør for DFDS Seaways i Norge, er altså etterspørselen etter luksuslugarer så stort, at de nå bygger ut med flere lugarer i denne klassen, for å tilfredsstille denne etterspørselen.

Commocore-lugarene med egen balkong er også veldig populære. Foto: Per Ervland
Commocore-lugarene med egen balkong er også veldig populære. Foto: Per Ervland Vis mer


– Dette er absolutt stadig mer etterspurt. Luksuslugarene er de vi selger ut først, og commodore class eller bedre er stort sett alltid utsolgt, forteller Sivertsen til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luksuslugarene på Kiel-båtene er imidlertid de aller flotteste, ifølge en uhøytidelig avstemning på DinSide.

Med skipets beste utsikt

Ombyggingen innebærer at det blir laget totalt 50 ekstra lugarer, som omfatter begge skipene. Det finnes flere ulike lugarkategorier i luksusklassen, men ifølge Sivertsen vil de nye ligne de eksisterende suitene.

– De nye lugarene blir mer som suitene, og de blir fremst i skipet, med utsikt fremover. Akkurat hvordan dette skal bli, er ikke avklart ennå, det er nå den artige jobben med å få designet på plass, starter, sier Sivertsen til DinSide.

Skissene for de nye løsningen er tegnet, men arbeidet med selve designet gjenstår altså. Selve ombyggingen skal som nevnt gjøres i 2014, nærmere bestemt i januar og april.

For å gjøre plass til de nye utsiktslugarene, vil man ta i bruk områder på skipet som per i dag er uutnyttet for gjestene.

Mobil på båten? Se etter dette symbolet før du bruker mobilen

Plass til flere

Samtidig med en stadig større etterspørsel etter luksuslugarer, forteller Sivertsen at det også er en stadig større etterspørsel etter 5-mannslugarer.

– Tidligere kunne man løse dette med to lugarer med connecting doors, men nå lager vi 5-mannslugarer, sier hun.

Her vil lugarene bli innredet med dobbeltseng og køyesenger. Det er eksisterende lugarer som vil bli gjort om til 5-manns lugarer. Og gladnyheten for deg som skal ut og reise allerede i sommer, og som trenger en lugar med fem senger, er at denne endringen vil være på plass allerede for sommerturistene.

– Vi ser at familiene er større, og mange reiser med dine, mine og våre barn, fortsetter Sivertsen.

Serveringsområdene utbedres

I tillegg til lugaroppussingen, vil det også skje noen endringer på serverings- og oppholdsarealene om bord.

– Flere etterspør stilleområder, så vi lager litt hyggelige sofagrupper for de som vil sitte litt for seg selv, sier Sivertsen.

Barnefamiliene kan til neste sommer glede seg over pasta- og pizzarestaurant og foreldreservering ved barnas lekeområder. Det blir også utbedring av utendørsbarene. Men altså: Dette er først fra neste sommer.

Ikke bare DFDS som satser på mer luksus: Her ble det spa om bord