Mer enn pyramider

Denne uken presenterer vi en bildespesial fra de mindre kjente sidene ved det fantastiske landet Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Slik ser det ut i Kairo når stormen løfter sanden fra Sahara inn over byen.
Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen
Slik ser det ut i Kairo når stormen løfter sanden fra Sahara inn over byen.
Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mens turistene flokker seg til pyramidene og templene i kongenes dal, kan vi her vise andre deler av Egypt som i like stor grad er verdt et besøk.

 • Se bildene fra det ukjente Egypt her.
 • Nilens land

  Egypt er først og fremst et ørkenland. Den livgivende åren Nilen, renner fra syd til nord gjennom hele landet, med utløp i Middelhavet. Langs elveløpet utviklet den gamle egyptiske kulturen seg til en stormakt for flere tusen år siden.

  Fotograf Haakon Stenersen (www.norpicture.com) reiste rundt i dette historiske landet i fem måneder og har til fulle opplevd at det her er langt mer enn pyramider og templer.

  Anbefalinger utenfor turisttråkkene
  Egypt er ikke et land du reiser til om du vil unngå andre turister - la det være sagt. Likevel kan du finne områder som får langt færre besøkende enn de berømte turistmagnetene som pyramider, templer og Rødehavskoraller.

  - Dykking i Rødehavet er å anbefale, selv om trafikken dit har eksplodert de siste årene. Cruise på Nilen er også en fantastisk opplevelse, men Oasene er kanskje den største positive overraskelsen, mener Stenersen.

  Ut i ørkenen

  Ørkenlandet er verdt et besøk.
Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen
  Ørkenlandet er verdt et besøk.
  Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen Vis mer

  - Oasene i Sahara er en stor opplevelse, spesielt formasjonene i White Desert frister til gjenbesøk, sier Stenersen til DinSide.

  Hit kan du reise både med buss og bushtaxi, gamle Peugeoter som fylles til randen av lokalbefolkning og loffere fra alle verdens kanter. Overalt finner du enkle herberger som koster nesten ingenting.

  - Det billigste jeg overnattet på kostet ca. 10 kroner natten, men prisen samsvarer med kvaliteten. Dette er ikke stedet for den som er redd for kakerlakker og andre kryp, forteller Stenersen.

  Reis til Egypt


  Både Star Tour, Ving, Saga, Apollo og Pyramidene arrangerer pakkereiser til Egypt. Juli og august er alt for hett for reiser i dette ørkenriket, men resten av året vil du finne behagelig varme. Høst og vår kan du nyte ved fine Middelhavsstrender. Vinteren er behagelig ved Rødehavet.

  Flere bilder

  Tidligere har vi publisert følgende bildespesialer fra Haakon Stenersens mange reiser:

 • Thailand fra nord til sør

 • Den røde øya Cuba

 • Kenya i bilder
 • Se også andre av DinSide Reises bildespesialer:

 • Sommer-London

 • Cote d'Azur

 • Stockholm fra sjøsiden
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Du kan også bestille restplassmeldinger på SMS. Mer om det her. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!