Mer enn motorvei

Tyskland er for mange en ren transportetappe bestående av en til tider alt for rask, og til andre tider alt for overfylt motorvei. Men landet er heldigvis mer enn asfalt og fri fart. Her er noen tips til avstikkere for deg som skal ut på fire hjul gjennom Tyskland i sommer.

Dette er også Tyskland - fra sentrum av Bremen.
Dette er også Tyskland - fra sentrum av Bremen. Vis mer
Passende tidtrøyte i Berlin ...
Passende tidtrøyte i Berlin ... Vis mer


Foruten fri fart på brede motorveier, har Tyskland også sjarmerende småbyer med slott, broer og snaps, hyggelige butikker med lave priser og hektiske storbyer med puls som passer deg som er ute etter nattlige opplevelser. Det betyr at det er mulig å gjøre det langt mer interessant for sansene å kjøre gjennom Tyskland, enn å begrense reisen til synet av støvete asfalt, bilkøer og motorveiskilter.

>> Fem tips for bysjarmerende opplevelser på veien

>> Når blir det kø? Hvor kan vi få med oss annet enn motorvei? Her er biltips for tysklandsfarere

Storbyen som frister året rundt

For deg som helst vil til den største storbyen, er Berlin Tysklands aller fremste attraksjon. Hovedstaden som virker som mange små verdener samlet i en by, er pirrende for de fleste særinteresser. Shopping er ikke noe problem her, uteliv finnes i alle varianter og avskygninger, og gatemiljøene spenner fra det rå betongurbane til det dekadente og pengedampende.

>> Mer om Berlin

Få også med deg badeopplevelser i helårsformat - tropisk uansett vær: Tropisk badeland utenfor Berlin.

Blir dette for stort eller upassende å legge inn på bilveien gjennom Tyskland, kan vi anbefale fem sjarmerende avstikkere alt etter interesse og rute.

>> Fem avstikkere til tyske byopplevelser

Nordmenn ferierer med bil

Åtte av ti nordmenn bruker bilen som transportmiddel i ferien, og vi ferierer generelt mest i vårt eget land i forhold til ferieturer til utlandet. Norske bilturister med utlandet som mål, velger helst Sverige, Danmark og Tyskland og øvrige land på kontinentet. Når Spania og Storbritannia er det egentlige reisemålet, velger vi andre transportformer.

>> Mer om ferie med bil