Mer bråk for Ryanair

Kan ikke lenger tvinge passasjerer til å printe ut boardingpapirene.

RYANAIR: Det rimelige flyselskapet krever at du betaler over 300 kroner dersom du ikke har printet ut billetten på forhånd. Foto: All Over Press
RYANAIR: Det rimelige flyselskapet krever at du betaler over 300 kroner dersom du ikke har printet ut billetten på forhånd. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil har Ryanair krevd 40 euro, altså 313 norske kroner, i gebyr av reisende som mangler boardingpapirene. Dersom passasjerene møter opp på flyplassen uten boardingkort, får vedkommende verken komme forbi sikkerhetskontrollen, gaten eller gå ombord i flyet.

De reisende skal bli oppfordret av flyselskapet til å printe ut billettene på forhånd for å unngå dette gebyret, men nå kan ikke flyselskapet lenger tvinge passasjerene til å gjøre dette selv.

Les også: Harde angrep på Ryanairs hatside

Ikke passasjerenes ansvar

En rettsinstans i Barcelona har nylig slått fast at det er Ryanairs plikt å gi ut boardingpapirene, og at det ikke er passasjerenes ansvar. Det skriver Spaniaavisen.

Retten konstanterer også at Ryanairs politikk er et overgrep mot de reisende.

Ifølge Daily Mail skal saken ha blitt utløst i mai i fjor, da den spanske advokaten, Dan Miro Garcia, ble belastet ekstra for et boardingpass.

Det er ventet at Ryanair kommer til å anke dommen, og at den deretter vil havne hos den europeiske unions domstol.

Se en oversikt over alle Ryanairs avgifter her

Men det er ikke bare boardingkort det billige flyselskapet er kjent for. Dersom for eksempel kabinkofferten er for stor, koster det deg dyrt. I denne artikkelen ser du hvor strenge er Ryanair på håndbagasje.

Her er også 20 grunner til hvorfor du ikke bør reise med Ryanair. Er du enig?