Meny og priser

Du kan velge fra à la carte meny, eller dagens 4-, 5- eller 6-retters meny.

Bord for to.
Bord for to. Vis mer


Det er nye 4-,5- og 6-rettere hver dag. Kjøkkenet baserer seg på norske råvarer, med basis i Europeisk teknikk. Statholdergaarden har ifølge Stiansen et klassisk, men ikke kjedelig kjøkken, ispedd inspirasjon fra Østen.

    Priser:
    4-retter: 750 kroner
    5-retter: 825 kroner
    6-retter: 895 kroner

Dersom du heller bestiller fra à la carte menyen, må du regne med rett under 200 kroner for en forrett, litt over 300 kroner for en hovedrett og rundt 150 kroner for dessert.

Du får kjøpt egne vinmenyer til menyene; dette koster fra 500 til 700 kroner, avhengig av hvilken klasse du legger deg på. Statholdergaarden har rundt 400 viner på sitt vinkart; mest fra Frankrike, dernest Italia og Spania. Vinene koster fra 400 til 3.000 kroner, men de fleste koster rundt 500-700 kroner.

Statholderens Krostue

I kjelleren på Statholdergaarden driver Stiansen en dansk kro; Statholderens krostue. Her er det en annen meny, og lavere priser. Mens du må regne med rundt 1.500 kroner for mat og vin i restauranten, slipper du unna med 600-700 kroner i krostuen. en hovedrett i Statholderens Krostue koster rundt 200 kroner. Du kan også slå til på et tilbud om 12-retters meny med smakebiter fra Stiansens bok "Stiansens kulinariske koffert", for 490 kroner. Det er to separate kjøkken og to forskjellige team som leverer mat til Statholdergaarden og Statholderens krostue, men de samarbeider mye.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpningstider krostuen: Tirsdag-fredag 1130-2330, lørdag 2330-2330.

  • Klikk her for å se bildene fra Statholdergaarden.

  • Klikk her for å gå tilbake til innledningsartikkelen