Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Meld.no: Bli din egen værmelder

Nettjenesten meld.no er nå også tilgjengelig på mobilen.

Meld.no ble lansert i april, og med væroppdateringer fra brukerne omtrent hvert fjerde minutt kan den allerede sies å ha blitt svært godt mottatt.

Hele poenget med tjenesten er at brukerne selv rapporterer om været der de bor, eller der de befinner seg akkurat nå. Meldingen kan også utfylles med tekst, og du kan legge til kommentarer under bildene du laster opp. Det er også mulig å kommentere på andre brukeres bilder, og dermed har meld.no også en sosial funksjon som ser ut til å fungere godt.

Lokal forankring er imidlertid nøkkelen, og ved å gå inn på hva de andre brukerne har registrert kan du altså sjekke været nøyaktig på feriestedet, eller på reiseruten over fjellet. Du finner vår omtale av nettjenesten her.

Endelig på mobilen

I dag ble altså meld.nos iPhone-applikasjon sluppet, og den kan nå lastes ned gratis fra AppStore. Hvis du har en Android-mobil er det forøvrig bare å smøre seg med tålmodighet, for selv om lanseringsdatoen ikke er klar så er også den på vei.

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen

Skjermbilder fra iPhone-applikasjonen får du her:

Men hvordan virker den?

Hvis du allerede er registrert på meld.no er det bare å logge seg på med ditt vanlige brukernavn og passord, det er også mulig å registrere seg direkte fra applikasjonen om du er en ny bruker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du først er inne får du opp startsiden, som blant annet gir deg valget mellom å melde været akkurat nå, se på de siste oppdateringene fra de andre brukerne, eller studere din egen profil.

Det er også mulig å gå rett inn på de profesjonelle værmeldingene til Storm, noe som også gjør det mulig å sjekke om Storm har hatt rett i sine prognoser. I praksis er du kun få tastetrykk unna en direkte sammenligning av deres varsel og med brukernes egne live-oppdateringer.

Skal du oppdatere været der du befinner deg, trykke du ganske enkelt på meld været-ikonet. Det tar deg inn på en ny skjerm som gir deg mulighet til å beskrive været i ord, pynte med de klassiske værsymbolene de profesjonelle værmelderne har flottet seg med i årevis, og ikke minst: Laste opp dine egne bilder. Du velger selv om du vil bruke et bilde du allerede har lagret på mobilen, eller om du vil ta et bilde direkte fra applikasjonen.

Via mobilen er det også mulig å kommentere værmeldingene til de andre brukerne, og de kan naturlig nok også kommentere på dine innlegg. Legg dog merke til at du ikke får noen push-varsling direkte på mobilen når noen har kommentert innleggene dine. Siden du uansett får en e-post kopi er likevel ikke dette noe stort savn.

Mobilwebversjon

Har du ikke iPhone, er selvsagt ikke det til hinder for å melde været fra mobilen. Alt du trenger er en mobiltelefon med nettleser, så kan du gå inn på m.meld.no for å melde været. Du kan også lese andres meldinger, legge inn kommentarer og se værvarselet fra Storm. Via denne løsningen er det imidlertid ikke mulig å laste opp bilder, og spør du oss er jo det halve moroa.

Som en gratis-applikasjon er det fint lite å klage over her. Dette er akkurat så brukervennlig som vi forventer i dag, og vi regner med at flere funksjoner vil komme etterhvert. Er du interessert i været er det altså bare å laste ned og prøve.

For ordens skyld: Eniro AS og Aller Media inngikk strategisk samarbeid om nettportalen SOL i 2007. Avtalen innebærer likeverdig eierskap og drift av portalen SOL.no, men ingen fra DinSide.no er involvert i utvikling eller drift av Meld.no eller Sol.no.