Megastedene

Om du står for filosofien "bigger is better", bør du legge ferden til Frankrike.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Frankrike er landet hvor du finner de lengste løypene, de høyeste skitrekkene og flest heiser å boltre deg på i et og samme område. Les Trois Valles regnes som det aller største sammenhengende skiområdet i verden. Her finner du noen av verdens beste og mest kjente skisteder: Meribel, Val Thorens og Courchevel.

Skipass for 600 heiser

Frankrike skryter gjerne av at du her finner det aller største området som dekkes av ett skipass. Området Espace Olympic Savoie tilbyr et skipass som ble lansert etter OL i Albertville. Passet dekker 600 heiser og 1500 kilometer med løyper. Blant annet ligger Trois Vallées under dette passet, sammen med Val d'Isére, Tignes og La Plagne (som regnes som verdens største skisted. Mindre steder som Les Arcs, Peisey Vallandry, Pralognan La Vanoise og Les Saises dekkes også av dette skipasset. Du må imidlertid regne med visse begrensninger, som at du ikke kan være to dager på rad ett sted og noen steder må løse tilleggsbilletter.

Italiensk superkonkurrent

Dolomiti Superski pass er franskmennenes italienske rival. Dette dekker tolv store skiområder med til sammen 464 heiser og 1.180 kilometer med løyper. Selv om det er litt mindre enn Espace Olympic i Frankrike, er det av mange regnet som et bedre tilbud. Her er det ingen restriksjoner eller krav om tillegg for å bruke skipasset i de tolv mer eller mindre velkjente skistedene i området, som til sammen består av femti skiresorts. Reiser du hit, kan du besøke velkjente skisteder som Cortina d'Ampezzo, Alta Badia, Val Gardena og Val di Fiemme. Andre navn er Plan de Corones (Kronplatz), Val di Fasse e Carezza, Arabba, Alta Pusteria (Hochputertal), San Martino di Castrozza, Valle Isarco (Eisacktal), The Tre Valli og Civetta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kilde: GoSki.com)