Rock City - slik arrangørene fremstiller den på sine egne websider.<br />
Bilde: Rock in Rio
Rock City - slik arrangørene fremstiller den på sine egne websider.
Bilde: Rock in RioVis mer

Megafestival i Rio

Latin-Amerikas aller største festival noensinne går av stabelen denne uken.

Det blir musikk, festivitas og vanvittige menneskemengder når Rio slår til med Rock in Rio for tredje gang siden 1985. Det er med andre ord en ganske sjelden begivenhet du har sjansen til å oppleve nå.

To millioner tilskuere

Festivalen holdes i et spesialbygget område utenfor Rio, Rock City. På et 250.000 kvadratmeter stort festivalområde skal det spilles 40 timer med konserter hver dag under hele festivalen. Nesten 140 band skal delta, deriblant mer enn 20 internasjonale stornavn. Du kan beundre Britney Spears, Oasis, R.E.M, Sting og andre på scenen som lyder navnet World Stage. Scenen vil forøvrig havne i Guiness Rekordbok for sin størrelse.

Konserter blir også spilt i the Roots Tent, i Brazil Tent og i the Electro Tent. Arrangørene forventer mer enn 2 millioner besøkende i løpet av festivaldagene. I tillegg sendes konsertene på TV til mer enn 1 milliard mennesker. En solid verdensbegivenhet, med andre ord.

Mer enn musikk

Det er ikke bare konserter og scener inne i Rock City. Her finner du (selvsagt) ølservering (beergardens), matsentraler og to kjøpesentre om du trenger avveksling fra musikken… Denne tredje utgaven av Rock in Rio er sponset av American Online, så du vil også finne to store områder med datautstyr og internettilknytning om lengselen etter cyberspace trenger seg på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Festivalen har i tillegg en veldedig funksjon. En del av overskuddet doneres til Unesco, og arrangørene donerer penger til et spesielt utdanningsprogram for 1.500 fattige ungdommer. I Better World Tent vil det være daglige debatter, intervjuer med personer involvert i veldedighet og miljøarbeid; Festivalens sosiale alibi, så og si.

Billig å delta

Å få del i moroa koster faktisk ikke mer enn 35 real per kveld, ca. 160 kroner. En overkommelig pris for de fleste av oss. Alle over 14 kan besøke festivalen, og det blir satt opp 70 shuttle-busser fra Rio for å unngå trafikkaos. Festivaldagene er 12. til 14. januar og 18. til 21. januar. Totalt syv dager.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.