Ingvild Braathen (20) er opprinnelig fra Son. Nå gleder hun seg til å reise.
Ingvild Braathen (20) er opprinnelig fra Son. Nå gleder hun seg til å reise.Vis mer

Medusa-Ingvild og Brisbane

20 år gamle Ingvild Braathen fra Son stakk sist torsdag av med førstepremien i TV programmet Villa Medusa.

Når Ingvild først meldte seg på til TV-programmet visste hun ikke engang at det var noen slags premie. Nå er hun 100.000 kroner rikere. Hvor går turen spurte vi.

- Afrika, Asia eller kanskje Brisbane i Australia. Jeg har fått reist ganske mye, men Afrika, Asia og Australia er tre kontinenter hvor jeg ennå ikke har fått vært. Her forleden møtte jeg en professor på t-banen som viste meg en hel bråte med bilder fra Brisbane, det så helt nydelig ut.

Reiser du mye?

- De siste tre årene har jeg fått reist en del. Det begynte vel med USA eller Wichita, Kansas hvor jeg bodde som utvekslingsstudent over et år. Etter det fikk jeg blod på tann og har egentlig ikke stoppet.

Hvor gikk siste reisen?

-Vel, Gran Canaria selvfølgelig. Nå er ikke steder som Playa Ingles akkurat Guds gave til jorden, men totalt sett var det en veldig flott tur. Om et par uker skal jeg til Dublin og treffe en venn. Gleder meg veldig til det. Jeg er rett og slett fascinert av hele verden, alt utenfor Norges grenser er interessant.

Din beste reiseopplevelse?

- Puerto Rico, uten tvil. Jeg var å besøkte en venninne der for noen år siden. Hun bodde i en nydelig liten by helt fri fra turister. Tror faktisk ikke at jeg møtte noen andre turister mens jeg var der. Ellers besøkte vi blant annet Gilligan Island som var imponerende flott. Øya hadde flere kanaler fra sjøen som man kunne svømme i, men når jeg var der hadde det nylig blitt sett en hammerhai i området så det ble ikke akkurat så mye svømming på meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Din verste reiseopplevelse

- Oi, det var verre. Uansett hvor jeg har reist har jeg egentlig alltid sittet igjen med et positivt inntrykk. Men kan si så mye som at charterturer i det store og hele ikke er noe for meg. Lanzarote med mor og far for fire år siden er et eksempel.