Medisin mot vintergruff

Hasta la vista, mørketid. Hei, sol, synd og varme. Her vinterens heiteste, deiligste og syndigste solskinnspiller.

Strandsex på 1-2-3

Sex on the Beach-kit for dem som drømmer om strandsex i vinter.
Sex on the Beach-kit for dem som drømmer om strandsex i vinter. Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Det USA-baserte Running Press Book Publishers har sydd sammen et romantisk førstehjelpskit for dem som drømmer om å ta med kjæresten på en date i Rio de Janeiro eller på Maldivene, men kanskje verken har tid eller cash nok. Settet inneholder tips til hvordan du kan simulere stranden når du inviterer til et romantisk stevnemøte i stua, samt de nødvendige remedier.

Sex on the Beach-settet inneholder kokosduftende massasjeolje, paraplyer til Piña Coladaen eller Cocolocoen og en CD med bølgesus. En tilhørende bok tipser om retter som får en i den riktige stemningen (safranris og scampi), anbefalt strandmusikk (Bob Marley, for eksempel), filmer (for eksempel The Beach) og saftig lektyre (blant annet Anaïs Nins Venusdeltaet).

Navn: Sex on the Beach Kit
Forlag: Running Press Book Publishers
Utgitt: 2005
Innhold: CD med naturlyder, strandduftende aromaterapilys, drinkeparaplyer, kokosnøttolje og en 64-siders bok med oppskrifter, strandleker, sexleker og inspirerende musikk- film- og litteraturtips.
Pris: 199 kroner
Selges hos: Tanum

>>> Tilbake til innledningen

2. Forskudd på Valentindagen

Trodde du at måtte vente til 14. februar for å dra på klinetur på restaurant eller spise østers? Her er våre beste tips til hvordan få hormonene til å svinge.

Les mer: Bli kåt, lykkelig og glad, Allverdens afrodisiaka, Saftig og syndig

 Foto: Inga Holst
Foto: Inga Holst Vis mer


>>> Tilbake til innledningen

3. Plask og sprut

Plask og moro i Kristiansund.

Foto: Atlanterhavbadet.no Foto: atlanterhavbadet.no - ikke til gjenbruk
Plask og moro i Kristiansund.

Foto: Atlanterhavbadet.no Foto: atlanterhavbadet.no - ikke til gjenbruk Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Ingen penger, ingen feriedager? Fortvil ikke. Tropevarme, palmer, lunkne bølger finnes også her til lands – vinterstid. Sjekk ut forholdene i ett av de mange badelandene som har dukket opp de siste årene. Det er lite som minner om kommunale sparingstiltak på nymotens badeanlegg; her finnes tunneler, bølgemaskiner, rutsjebaner, romerbad, badstuer, leker og til og med palmer.

Les mer: Badeland

>>> Tilbake til innledningen

4. Luksus på skinner

Snobbete lekkert hos Blue Train.

Foto: Bluetrain.com Foto: Blue Train
Snobbete lekkert hos Blue Train.

Foto: Bluetrain.com Foto: Blue Train Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


For deg som verdsetter de finere ting i livet, står det på The Blue Trains nettsted. Er ikke det oss? Toget tøffer gjennom Sør-Afrika og til Zimbabwe og er ifølge selskapet a magnificent way to travel. Toget huser lekre suiter, juvelforretning, restaurant på haute cuisine-nivå og personlig butler. Og toglinjen lover følgende: The pampering never stops.

Blue Train har fire ruter: Fra Cape Town til Port Elizabeth (1 dag, 2 netter), fra Cape Town til Pretoria (1 dag, 1 natt), fra Pretoria til Hoedspruit (1 natt) og fra Pretoria til Victoria Falls i Zimbabwe (2 dager, 2 netter).

Pris: Fra 7.500 rand, p.t. cirka 7.427 kroner for enkleste standard i dobbeltlugar i lavsesongen som løper fra 1. november og ut året og opp til 16.915 for the Garden route fra Cape Town til Port Elizabeth tur-retur.
Lengde: 1 – 2 dager.
Selskap: The Blue Train
Les mer: Verdens beste togreiser

>>> Tilbake til innledningen

5. Bad i champagne

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Å pleie innpakningen hjelper angivelig på humøret hos det sterke kjønn. Det aller beste på spafronten, er imidlertid vinspa i Girona, nord for Barcelona. Vinen er ikke bare godt for hjertet og magen, det er også godt å innta eksteriørt. I vinlandene Spania, Italia og Frankrike mener man også at vindruen inneholder stoffer som virker aldringshemmende og er gunstig for blodsirkulasjonen. Flere helsesentere tilbyr ulike former terapier som bad og hydromassasje i vin og champagne.

Pris: Fra 2.000 kroner for flybilletten. 775 euro for en weekendpakke med lunsj, middag, en behandling i dobbeltrom.
Les mer: Champagne er bra for huden
Nett: Golf Peralada

>>> Tilbake til innledningen

6. Kokekurs


Hva: Chili, koriander og ingefær. Tigerreker, curry og sitrongress. Tenn opp et lite bål på tallerkenen i vinter - lær deg å lage thaimat. Veldig mange bedre hoteller slipper gjestene sine til på kurs i hotellkjøkkenet. Slå til eller søk deg til for eksempel det fantastiske kurset til Junie Kovacs (43) i Klong Dao Beach, i Koh Lanta i Krabi-provinsen.

I Mien Kaam møtes det sure, søte, salte og sure.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
I Mien Kaam møtes det sure, søte, salte og sure.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Hvor: 72/2 Mo 3. Klong Dao Beach, Saladan, Koh Lanta, Krabi
Tlf.: + 66 - 75 68 4590/+ 66 - 9967 5017
Pris: Fra 1.400 baht for et kveldskurs til 8.800 baht for et seksdagerskurs, henholdvis 266 og 1.672 kroner.
Les mer: Kok thaimat, bli gift
Nett: Time for Lime

>>> Tilbake til innledningen

7. Dansekurs

Lær tango i Buenos Aires i vinter.

Foto: Secretaría de turismo precidencia de la nación/Argentina Foto: Secretaría de turismo precidencia de la nación
Lær tango i Buenos Aires i vinter.

Foto: Secretaría de turismo precidencia de la nación/Argentina Foto: Secretaría de turismo precidencia de la nación Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Å få til en serie figurer mens partneren din følger dine tegn og besvarer dem med et kokett spark, er det tangoelskerne lever for. Dans er sosialt og kverker garantert alle tilløp til depresjon. Flere reiseoperatører tilbyr ferieturer hvor du kan lære å danse. LifeTravel tar deg på magedanskurs i Istanbul og Leirskole for voksne har tangokurs i Buenos Aires.

Hva: Tango
Hvor: Buenos Aires
Hvem: Leirskole for voksne
Pris: 24.900
Nett: Leirskole for voksne

Hva: Magedans
Hvor: Istanbul
Hvem: LifeTravel
Pris: 11.700
Nett: LifeTravel

Les mer: Velvære- og aktivitetsferier, Tango for pasjonerte

>>> Tilbake til innledningen

8. Karneval

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Ristende rumper, rum og rytmer. Karnevalstia følger kirkeåret og i 2006 starter de første karnevalene i januar. Husk at det er ikke de største karnevalene som er de beste. De små, slik som det UNESCO-vernede karnevalet i Barranquilla, er ville og festlige. En rekke operatører kjører karnevalsturer til Rio de Janeiro og til Bahia som har de mest folkelige karnevalene. Mange har allerede startet forberedelsene til årets karnevalsutskeielser. I flere måneder har orkestre og danserne øvet, dekorasjoner er forberedt, og kostymer og masker har blitt gjort i stand.

Barranquilla koker under karnevalene som ingen egentlig vet når begynner. Er det i august når karnevalsdronningen pekes ut? Eller når de første festene starter i januar?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Barranquilla koker under karnevalene som ingen egentlig vet når begynner. Er det i august når karnevalsdronningen pekes ut? Eller når de første festene starter i januar?

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Ifølge det amerikanske oppslagsverket Encyclopedia.com, har karnevalet sitt opphav i førkristne riter hvor man feiret fruktbarhet og naturens oppvåkning. Man har funnet at de aller første feiringene fant sted så tidlig som 600 år f. Kr, i Osiris i Egypt. I Romerriket ble det feiret karneval – med løssluppenhet og offentlige forstyrrelser. Fruktbarhetsfeiringene holdt stand frem til 1400-tallet. Den romersk-katolske kirken var sterkt i mot feiringen, men tradisjonen var allerede den gang så rotfestet i samfunnet at kirken måtte ta den opp i seg. Kirkens innflytelse på feiringen medførte likevel at festen tok en ny form: De geistlige ble latterliggjort under den såkalte Dårefesten. Kirken fikk etterhvert gjennomslag for hva feiringen burde inneholde og den ble knyttet til den forestående fasten. Likevel ser ikke kirken blidt på karnevalsfeiringen i dag heller. Det er en kjent sak at den romersk-katolske kirken i enkelte land kritiserer den tøylesløse festingen.

Det er hovedsakelig i de romersk-katolske landene at de største karnevalsfeiringen finner sted. Ifølge Encyclopedia Britannica antar man at ordet har sin røtter i det middelalderske latinske ordet Carnem levare eller carnelevarium, som betyr å fjerne kjøtt.

Hvor: Latin-Amerika, Italia, Spania
Når: Fra cirka midten av januar begynner de første karnevalsfestene i Karibia og på Las Palmas på Gran Canaria. De siste festene slutter den 1. mars.

Les mer:
BILDESPESIAL: Cocoloco karneval
BILDESPESIAL: Notting Hill Carnival
BILDESPESIAL: Karnevalsfest i Barcelona

>>> Tilbake til innledningen

9. Fiesta

Tomatina-festen i Buñol ved Valencia.
Tomatina-festen i Buñol ved Valencia. Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Butikken er stengt grunnet familiær fest," stod det på en liten delikatessebutikk som en av journalistene i DinSides reiseredaksjon ønsket å avlegge en visitt. Og da hadde det dagen i forveien også vært fest og like stengt. Spanjolene har mange og fine tradisjoner i hvordan lage fest og de fleste samfunn har en fargesprakende markering i løpet av året. I tillegg kommer religiøse fester og markeringer. I vinter bør du avlegge Valencia et besøk under Las Fallas eller en av de utallige festene som markerer hvordan spanjolene kastet ut araberne.

Hvor: Spania
Nett: Det spanske turistkontoret

>>> Tilbake til innledningen

10. Sjokolade

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Noen liker å spise sjokoladen, andre trives best med den på. Pisket kakaobad, sjokoladebønneskrubb og sjokoladefondue innpakning - dette og mere til kan du få på Hotel Hershey i Hershey, Pennsylvania, USA. Hershey kaller seg også verdens søteste by; Milton Hershey (f. 1857) utviklet melkesjokolade for det amerikanske markedet.

Her: Hershey
Hva: Sjokoladeskrubb eller for eksempel Chocolate Dipped Strawberry-behandling.
Pris: Spabehandlinger koster fra 150 dollar
Nett: Hershey

Les mer: Syndige søtbomber

>>> Tilbake til innledningen

11. Les!

En litterær reise.
En litterær reise. Vis mer


Klin blakk, men klar for safari, jomfrustrender, seilturerer eller amerikakrysninger? Grav deg ned i sofaen med en reisebok som tar deg dit du helst vil. Kanskje du blir inspirert til å å planlegge neste ferie.

Hvor: Mer om reiselitteratur

>>> Tilbake til innledningen

12. Restplassreise

Lett sydenliv i vinter.
Lett sydenliv i vinter. Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Når de første sure snøfillene daler ned over oss og kuldegradene biter tak i tærne dine, drømmer mange om å være et helt annet sted: Kanskje et sted hvor man kan pusle i vannkanten, drikke sangería og kjøre rundt på moped i bare shortsen. En uke i varmen midt på vinteren kan du få på restplassmarkedet fra cirka tusenlappen.

Søk etter reise i restplassoversikten eller bestill retplassvarsling på SMS.

>>> Tilbake til innledningen

13. Shoppingtur

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


- Shopping is my cardio, sa Carrie, protagonisten i TV-serien Sex and the City.

For mange jenter - og for noen gutter - kan et par ordentlig fine sko, gjøre livet lysere. Skal det ikke mer til, foreslår vi et shoppingraid i for eksempel London, Barcelona eller Shanghai.

Sneaky Fox i Køben.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst - Private/ikke til gjenbruk
Sneaky Fox i Køben.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst - Private/ikke til gjenbruk Vis mer


Les mer:
SHANGHAI: Tao, lykke og Burberry i Shanghai
PRISTEST: Billigst juleshopping til London
Olympisk mester i speedshopping
Verdens dyreste shoppinggater
KØENHAVN: Shabby shopping
SKRÅBLIKK: En fetisjists vinterdrøm

>>> Tilbake til innledningen

14. Kro

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Kro deg sammen foran peisen på Sønderho Kro og bestill Baksguld med husets egen einebærsnaps. Sønderho Kro på sydspissen av Fanø på den vestjyske kysten, er en av kun to danske kroer som er med i den velrennomerte kjeden Relais & Chateaux. Her er det åpent hele året.

Peisestuen i Sønderho kro.

Foto: Kristin Sørdal
Peisestuen i Sønderho kro.

Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Hvor: Sønderho Kro, Kropladsen 11, Sønderho, Fanø, Danmark.

Pris: Overnatting og halvpensjon, som inkluderer frokost og treretters middag, koster fra 775 til 1.075 danske kroner per person per døgn, avhengig av ukedag og størrelse på rom. Ønsker du kun å spise der, får du toretters middager for 298 danske kroner, og femretters for 488 danske kroner.

Nett: Sønderho Kro
Les mer: Stressfri øyferie

>>> Tilbake til innledningen

15. Hopp i det

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Hopp over høstslaps og vinterregn, og hopp i det med ekte vinterfølelse på Svalbard. Det er mørketid fra oktober til februar, og dette er faktisk den tiden på året mange av innbyggerne på Svalbard liker best; da koser man seg inne og går på besøk til hverandre. For besøkende er mørketiden verdt besøket på grunn av det spesielle blålyset som karakteriserer polarnatten, nordlys, stjernehimmel og måneskinn.

Fra 28. oktober til 14. februar kommer solen ikke over horisonten i Longyearbyen. Polarnatten, da solen er mer enn 6 grader under horisonten, varer fra 14. november til 29. januar.

Foto: Kristin Sørdal
Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Hvor: Svalbard. Det er flere overnattingsmuligheter i forskjellige prisklasser, de fleste i Longyearbyen, men du kan også overnatte på Kapp Linné, i båt på Tempelfjorden og i hytte i Bolterdalen.

Pris: Oktober til februar er den rimeligste tiden å bo og reise til Svalbard. Bo for 550 kroner i dobbeltrom på legendariske Gjestehuset 102, eller litt mer komfortabelt på Radisson SAS Polar Hotell Spitsbergen for 1.100 kroner natten i dobbeltrom. Priseksempel flyreise torsdag 12. januar-søndag 15. januar: 2.781 kroner med SAS Braathens.
Nett: Turistinformasjonen på Svalbard

Les mer: Turister på 78° nord

>>> Tilbake til innledningen

16. Iskaldt

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Fra varme peisbål under polarnattehimmelen på Svalbard til iskalde madrasser på ishotell. Visstnok skal det ikke være kaldt å sove her, men du bør nok overveie å la babydollen ligge igjen hjemme. Det er mange som hvert år gifter seg og feirer brylllupsnatten på ishoteller, så romantisk er det nok for deg med den riktige innstillingen ... Kryp inn under en skinnfell og varm dere på hverandre.

Isarkitektur.
Isarkitektur. Vis mer


Hvor: Ishotell. Det finnes flere rundt omkring i Norge og Norden; Alta Igloo Hotell i Alta, Icehotel i Jukkasjärvi og SnowCastle i finske Lappland. Alta Igloo Hotell åpner for sesongen 13. januar 2006, Icehotel i Jukkasjärvi åpner 9. desember og SnowCastle åpner 31. desember.

Pris: Overnatting i dobbeltrom på ishotellet i Jukkasjärvi koster fra 2.800 svenske kroner per rom, overnatting i SnowCastle i Lappland koster fra 110 euro per person per natt, og overnatting i Alta Igloo Hotel koster 1.675 kroner per person.

Nett:
Alta Igloo Hotell
Icehotel
SnowCastle

Les mer: Kalde hotellfristelser

>>> Tilbake til innledningen

17. Dyrisk

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Når trærne feller bladene og minusgradene melder seg, er det ikke mange av fornøyelsesparkene her i nord som holder åpent. Med hederlig unntak av Liseberg i Göteborg og Tivoli i København, hvor man åpner for kjørende attraksjoner under julemarkedene. Men, dyreparker kan være vel så moro, og det finnes helårsåpne varianter både i Norge og i våre skandinaviske naboland.

Hvor: Dyreparken i Kristiansand, Langedrag ved Nesbyen, Nordens Ark ved Smögen i Sverige, Skansen i Stockholm, Zoologisk have i København, Odense Zoo på Fyn og Högholmen dyrepark ved Helsingfors.

Pris: Sjekk nettsidene for priser hos de forskjellige parkene. Eksempelvis koster det 90 kroner for voksne og 70 kroner for barn i Dyreparken i Kristiansand i lavsesong.

Nett:
Dyreparken i Kristiansand
Langedrag
Nordens Ark
Skansen
Zoologisk i København
Zoo i Odense
Högholmen i Finland

Les mer: Helårsåpen familiemoro

>>> Tilbake til innledningen

18. Kul kultur

Universeum i Göteborg. Foto: Universeum.se
Universeum i Göteborg. Foto: Universeum.se Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Hvem som helst, både stor og liten, kan bli nedpsyket av slaps og regn, så hvorfor ikke benytte en potensiell ”innedag” til å lære noe nytt? De siste årene har det kommet en god del spennende museer som fokuserer mye på interaktivitet og eksperimenter. Vitenskapsmuseene kjører også feriekurs for små nysgjerrigperer.

Hvor: Barnekunstmuseet i Oslo, Norsk Teknisk Museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim og Universeum i Göteborg. Det finnes flere, les artikkelen Kul kultur.

Pris: Barnekunstmuseet tar 50 kroner for voksne og 30 kroner for barn, Norsk Teknisk Museum tar 75 kroner for voksne og 35 kroner for barn, Vitensenteret tar 60 kroner for voksne og 35 kroner for barn, og Universeum tar 110 svenske kroner per person hverdager i lavsesong.

Nett:
Barnekunstmuseet
Norsk Teknisk Museum
Vitensenteret
Universeum

Les mer: Kul kultur

>>> Tilbake til innledningen

19. Klubb deg gjennom Amsterdam

Electronic Beats Festival.

Foto: IAmsterdam Foto: IAmsterdam
Electronic Beats Festival.

Foto: IAmsterdam Foto: IAmsterdam Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: 27.-29. oktober, altså denne helgen, arrangeres Ansterdam Dance Event. Dette er verdens største festival for klubbmusikk, og i år er det tiårsjubileum. 300 dj’er spiller opp på 30 forskjellige klubber i løpet av tre dager. 1.500 profesjonelle som driver med elektronisk musikk treffes under festivalen, som også består av flere konferanser. Rekker du ikke dra til Amsterdam denne helgen, kan du vente til neste. Neste fredag, 4. november, arrangeres nemlig Electronic Beats Festival i Heineken Music Hall. Og i tillegg til å slå deg løs på dansegulvet, må du selvfølgelig få med deg alt det flotte Amsterdam har å by på ellers.

Hvor: Amsterdam, Nederland

Pris: Prisene på Amsterdam Dance Event avhenger av hvilke klubber du drar til. Inngang til Electronic Beats Festival koster 33 euro. Billetter får du gjennom Ticketmaster eller Ticketbox i Nederland.

Nett:
Amsterdam Dance Event
Electronic Beats Festival

Les mer: Storbyguide: Amsterdam og Rottekult i Amsterdam

>>> Tilbake til innledningen

20. Vodka on the rocks

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Londons splitter nye isbar, Absolut Icebar London, har slått an blant trendy londonere, som stiller seg i laaange køer for å nippe iskalde vodkadrinker fra isglass. Når rumpa er god og kald, eller dine tilmålte 45 minutter er ute (du har kke lov å oppholde deg lenger i barkulden enn det hvis det er kø – og det er det), kan du innta et smakfullt måltid i varmen på den tilhørende restauranten Below Zero.

Medisin mot vintergruff


Hvor: 29-33 Heddon Street, London
Pris: Inngangen koster 12 pund, og inkluderer en vodkadrink i eget isglass, og en varmende kappe.
Nett: Absolut Icebar London, Below Zero Restaurant

Les mer: Iskald londonbar

>>> Tilbake til innledningen

21. Ayurveda

Behandlingspersonalet ved ayurvedapersonalet i Kerala.

Foto: Golden Mango Travel Foto: Golden Mango Travel NB! IKKE TIL GJENBRUK
Behandlingspersonalet ved ayurvedapersonalet i Kerala.

Foto: Golden Mango Travel Foto: Golden Mango Travel NB! IKKE TIL GJENBRUK Vis mer


Hva: Velvære- og helsebehandling i henhold til indisk ayurvedatradisjon. Golden Mango Travel har helseopplegg i den sørindiske staten Kerala. Velg mellom bungalow ved havet eller rom i et vakker palass.

Hvor: Kerala, sør i India
Pris: Fra 23.800 inkludert behandlinger.
Nett: Golden Mango Travel

>>> Tilbake til innledningen

22. Kyssing

Få opp temperaturen i Købehavn.
Få opp temperaturen i Købehavn. Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Denne metoden er godt testet ut og bidrar til både å holde varmen, såvel som å guffe den opp. Vi foreslår å kline til i Køben, for her har Aok.dk - Alt om København - nemlig funnet de beste stedene for å utøve den edle kunsten.

Hvor: Empire Bio (Guldberggade 29, tlf.: + 45 – 3536 0036), Botanisk Have (tlf.: + 45 – 35 32 2222), Det Kongelige Biblioteks Have og Kafe Kys (Læderstræde 7, tlf.: + 45 – 3393 8594) og Rundetaarn (ved Trinitatis kirke i Købmagergade).

Pris: Så godt som gratis.

>>> Tilbake til innledningen

23. Et orientalsk snev i nærmiljøet

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Rai, røkelse, kyssing i krokene, koriander, vannpiper og cocktails med navn som Harem honey? Sjekk ut de småorientalske etablissementene i Købehavn Beduin bar (Skindergade 20, tlf.: + 45 – 33 32 93 44)
drevet av magedanserinnen Susan Hasman, og Café The á la Menthe.

Café The á la Menthe (Kompagnistæde 29, tlf.: + 45 – 3333 0038)
er en pastellfarget versjon av en arabisk vannpipebar. Her er interiøret like rosa, lyseblått og delikat som det er arabisk. På menyen finnes peppermyntete, vannpipetobakk og søtere-enn-sukker-kaker. Det eneste som ikke minner om en arabisk basar er prisene, du må nemlig ut med en dansk hundrings for en pipe.

>>> Tilbake til innledningen

24. Hjemmemiddag, borte

Spis hjemmelaget mat også på ferien.
Spis hjemmelaget mat også på ferien. Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Hjemmelaget middag i stearinlysskinn og kanskje en varmende peisild i hjørnet – hva kan vel være bedre enn det en guffen og kald vinterkveld? Jo – hjemmelaget middag i stearinlysskinn og med en varmende peisild i hjørnet hjemme hos andre, slik at du kommer til dekket bord og slipper å ta oppvasken. Du kan spise hjemme hos i flere europeiske land; spis med nederlenderne gjennom Dine with the Dutch, spis med danskene gjennom Dine with the Danes og spis med waliserne gjennom Country and culture travel

Hvor: Amsterdam i Nederland, i og rundt København og Århus i Danmark, Cardiff og øvrige Wales.

Pris: 48,98 euro for å spise med nederlenderne og 380 danske kroner for å spise med danskene.
Nett:
Dine with the Dutch
Dine with the Danes

Home dinners in Wales

Les mer: Spis med de innfødte

>>> Tilbake til innledningen

25. Varme kulper

Varme kilder midt i sprengkulda.

Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk
Varme kilder midt i sprengkulda.

Foto: Karoline Brubæk
Foto: Karoline Brubæk Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Tin opp frosne lemmer med boblende bad i islandske badekulper. Den blå lagune er kanskje den mest kjente av de islandske badestedene, men det finnes mange badeanlegg, varme laguner og naturlige kilder rundt om på øya. Husk lue, og pass tærne når du velger badekulp – det kan være for varmt noen steder.

Hvor: Island.

Pris: Vi fant fly tur-retur Oslo-Reykjavik til 3.500 kroner, med utreise 12. januar og retur 15. januar. Det er forskjellige overnattingsmuligheter, fra bondegårdsferie til hotell. Hotellprisene ligger på mellom 70 og 230 dollar for overnatting i dobbeltrom.

Nett: Islands turistinformasjon

Les mer: Island: Boblende reisemål og Badeopplevelser på Island

>>> Tilbake til innledningen

26. Budapest-bad

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Synk ned i en av Budapests over 100 termiske kilder, og nyt stillheten. Király-badene er en av hovedattraksjonene i den ungarske hovedstaden, og her kan du nyte termiske bad og mineralkilder. Budapest er for øvrig en by av holden størrelse; her bor hele 19 prosent av den ungarske befolkningen, som i antall hoder er 1.886.000.

Hvor: Budapest.

Pris: Det koster mellom 980 og 1.570 kroner for et dobbeltrom. Norwegian selger enveis flybilletter for fra 396 kroner per person.

Nett: Det ungarske turistkontoret

Les mer: Reis mot øst for en billig storbyhelg

>>> Tilbake til innledningen

27. Kurer høydeskrekken


Hva: Ta en tur til nyåpnede Sydney Tower Skywalk og sett høydenervene på prøve. Her blir du alkotestet og iført beskyttelsesdrakt og sikkerhetsliner, før du får gå ut på en himmelpromenade med gangbaner av glass, i 260 meters høyde. Gangbanen er utendørs, over observatoriet i Sydney Tower. Her er vindstyrken 37 prosent kraftigere, enn på bakkenivå, så hold på tupeen og ikke se ned om du har høydeskrekk! Men, dette er Sydneys høyeste utkikkspunkt, med førsteklasses utsyn over byen og havnen.

Du her? Foto: Mark Nolan/Getty Images og All Over Press Foto: Sydney Tower Skywalk
Du her? Foto: Mark Nolan/Getty Images og All Over Press Foto: Sydney Tower Skywalk Vis mer


Hvor: Sydney, Australia.

Pris: Det koster 109 dollar for voksne og 85 dollar for barn. Flyreisen til Sydney kommer i tillegg.

Nett: Sydneys turistinformasjon

Les mer: Sydney Tower Skywalk: Svimlende utsiktspost

>>> Tilbake til innledningen

28. Utsikt

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Hva kan være bedre en litt kald dag, enn å krype sammen i hotellaknene og nyte utsikten til verdens største byer? Med et rom på et av verdens høyeste hoteller, bør utsikten være sikret, i alle fall om du kan skeie ut med en av suitene i toppen … Verdens høyeste hotell er ikke ukjente Burj al Arab i Dubai, ifølge anerkjente Emporis. Det rager 321 meter over bakken, og har 60 etasjer. Det er vel neppe fryktelig ille å bli på hotellrommet med en slik standard på fasilitetene og utsikten …

Medisin mot vintergruff


Hvor: Burj al Arab, Dubai.

Pris: Priseksempel: Priser fra rundt 1.330 dollar for dobbeltrom fra 12. til 13. januar.

Nett: Burj al Arab

Les mer: Her kan du bo med verdens beste utsikt

>>> Tilbake til innledningen

29. Det ekte Provence

Slapp av på gatecafé i Provence i høst.

Foto: Nice Tourisme Foto: Nice Tourisme
Slapp av på gatecafé i Provence i høst.

Foto: Nice Tourisme Foto: Nice Tourisme Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Ta deg en miniferie i Nice. I skrivende stund er det fortsatt rundt 20 grader og sol langs azurkysten. Du har rullesteinstranden for deg selv, du får bedre priser på overnattingen, og på restaurantene treffer du franskmenn, ikke naboen hjemmefra. Og Provence er ikke dødt i november. I landsbyen Chateauneuf du Pape ved Avignon kan du hver lørdag frem til slutten av november spise middag med en vinbonde fra området i vinkjelleren til restauranten La Sommellerie. Du får selvfølgelig smake på vinbondens produkter, plukket ut for å passe kokkens meny. 24.-28. november avholdes Provence Prestige, en årlig messe der den provencialske leveveien presenteres. Over 150 utstillere gir deg sjansen til å lære om kunsten, kulturen, maten, vinen og lykken du finner i Provence.

Hvor: Nice, og ellers i Provence

Pris: Flybilletten for en langhelg i november kommer på cirka 1.800 kroner med SAS Braathens eller Sterling. En firedagers midtukeferie med Solfaktor Pluss koster fra cirka 2.400 kroner.

Nett: Provence Web
Provence Prestige

Les mer: Weekendguide til Nice, Luksus og idyll ved Côte d’Azur
Fem raske til Nice

>>> Tilbake til innledningen

30. Dekadent

Villa dar Liquama i Marracech, Marokko får du leid hos Luxurypropertyrentals.com

Foto: Luxurypropertyrentals.com Foto: www.luxurypropertyrentals.com, ikke til gjenbruk
Villa dar Liquama i Marracech, Marokko får du leid hos Luxurypropertyrentals.com

Foto: Luxurypropertyrentals.com Foto: www.luxurypropertyrentals.com, ikke til gjenbruk Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Lek litt dekadent i vinter. Selv om det betyr et solid spleiselag med alle din 20 beste venner. En rekke aktører tilbyr utleie av velutstyrte ferieboliger, ofte med egen tjenerstab, og svømmebassenget er et must. Og vil du leie en celebritetsvilla, er pengene det eneste som kan hindre deg fra det. En rekke tilbydere i Europa og USA har spesialisert seg på velutstyrte ferieboliger for dem med sans for og penger nok til å la seg varte opp av tjenere, private kokker, toscansk silke, marmorbadekar, private landingsplasser for helikopter, spa og andre fristende fasiliteter.

Hos Luxurypropertyrentals.com kan du leie Dar Liquama eller Dar Louisa med 17 tjenere. Når du ikke blir vartet opp av tjenerne kan du nyte hammamen, trimme på tennisbanen dulle i spaet eller plaske i bassenget.

Hvor: Marrakech, Marokko
Pris: Prisene starter på 7.900 euro, tilsvarende 65.500 kroner per uke i lavsesongen, men det er også mulig å leie kun enkelte rom bare for en natt.
Nett: Dar Liquama

>>> Tilbake til innledningen

31. Halloween i New York

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: New Yorks' Village Halloween Parade blir fulgt av to millioner mennesker over hele verden. 50.000 utkledte mennesker deltar i paraden. Ifølge New York's Village Halloween Parades nettsted, generer paraden mer enn 60 millioner dollar årlig. Hvert år velges det et tema for paraden, tema for 2004 var Sweet, men i år er temaet gjenfødelse og det vil være arrangementer til inntekt for orkanofre.

Paraden feirer New Yorks mangfold, og er en inkluderende fest som passer for hele familien. Sleng deg med, enten som deltaker eller som frivillig medarbeider

Den offisielle Halloweendagen er 31. oktober, men feires ofte uken i forveien. Festtradisjonen knyttes særlig til USA, men opprinnelig kan den spores tilbake til de britiske øyer og Nord-Frankrike for rundt 2000 år siden. Det finnes flere varianter av Halloweens historie. Fellesnevneren i opprinnelseshistorien er at det var en fest ved overgangen til det nye året, som for 2000 år siden startet 1. november. Kvelden i forveien døde det gamle året, og onde ånder var særlig mektige denne siste dagen i året. Gudene Pomona og Samhain går igjen i flere av beretningene. Den såkalte Trick or treat-skikken - knep eller knask – skal ha sitt opphav fra 800-tallet da barn gikk rundt og tigget godsaker i bytte mot bønner for døde.

Hvor: Møt opp ved 6th Avenue South of Spring Street ved HERE Arts Center, Greenwich Village, New York

Nett: New Yorks' Village Halloween Parade

Les mer: DinSides New York-arkiver

>>> Tilbake til innledningen

32. Día de los muertos

Et liten hodeskalle i med sjokoladetrekk? Feir med mexicanerne.
Et liten hodeskalle i med sjokoladetrekk? Feir med mexicanerne. Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Mexicanerne har et ukomplisert forhold til døden. Hver høst i tiden rundt allehelgens dag, vanligvis første søndag i november, feirer de nemlig sine døde venner i tre dager. Folk setter frem små alter med mat, sjokolade og leker til sine angelitos, sjelene til sine døde barn. Dagen etter feires voksne døde, og de får servert sin favorittmat, tequila og gaver de satte pris på i sitt jordiske liv. På kirkegårdene holder familiene fest for sine døde med musikk, dans og bønn. Og man er ikke snauere enn at man trekker i skjelettkostymer.

Festen har sitt opphav i aztekerne og mayaenes riter. Aztekerne så på døden som en reise videre i livet. Dersom du vil delta i meksikanernes spesielle tradisjon, anbefales Oaxaca i den sørlige delen av landet, eller til Puebla, sørøst for Mexico City.

Reisefakta: Dersom du vil delta i meksikanernes spesielle tradisjon, anbefales l Oaxaca i den sørlige delen av landet, eller til Puebla, sørøst for Mexico City. En rekke flyselskaper flyr fra Norge til Mexico, blant annet Air France, KLM, British Airways og Mexicana De Aviacion. Velger du Oaxaca kan du fly fra Oslo til Mexico City og fly videre derfra. Prisene starter på cirka 6.700 kroner eksl. skatter og avgifter. Vil du heller til Puebla, flyr du til Mexico City og kjører leiebil derfra. Kjøreturen tar halvannen time.

Les mer: Dødsfestlig i Mexico
Nett: Ministry of Tourism Information, Mexico

>>> Tilbake til innledningen

33. Nyttår på Copacabana

Copacabana, Brasil, nyttårsaften.

Foto: Sigbjørn Gjennestad Foto: Sigbjørn Gjennestad
Copacabana, Brasil, nyttårsaften.

Foto: Sigbjørn Gjennestad Foto: Sigbjørn Gjennestad Vis mer

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Løssluppen og glad avslutning av året på Copacopana, kan få en til glede seg langt nede i tærne, selv på en dyster oktobermorgen.

På Copacabana, nyttårsaften, blir det som alltid fyrverkeri, sambaskoler og band som feirer afrikanske, kristne og indianske tradisjoner. Det blir i tillegg djs som spiller fra flere scener. De mer forsiktige kan feire reveillon på de mange hotellene langs stranda, for eksempel på Copacabana Palace. Prisene starter på 50 dollar for de billigste arrangementene, men får de mer elegante evenementene må du ut med opptil 1.500 dollar. Velger du deg Copacabana til nyttår, feirer du med en million mennesker. Ta med hvitt tøy og rosa undertøy; det er de tradisjonelle kleskodeksfargene for nyttårsfeiringen på Copacabana.

Pris: Flybilletter til Rio kan kjøpes fra cirka 8.000 kroner, men vil du reise i forkant av nyttårsaften må du ut med nesten det dobbelte. Hos nettreisebyrået Supersaver må du ut med 13.253 med avreise den 28. desember, 2005.

Nett: Rio Convetion Bureau

Les mer: DinSides Brasil-arkiver

>>> Tilbake til innledningen

34. Lek tøffing

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff

35 vinterkillere

 1. Medisin mot vintergruff


Hva: Lær hvordan du overvåker andre, deaktiverer bomber, rister av deg biler i høy fart og kjemper uten våpen. Det er akkurat som på film - og du er stjernen!

Det eneste som kanskje er litt skuffende er dagens kleskodeks. Her anbefales det å kle seg for været, og å ta på seg komfortable sko og klær. Ikke italienske sko og skreddersydde dresser fra Saville Row, med andre ord.

Hvor: Northampton, Northamptonshire, England.
Hvor mye? 199 pund, eller cirka 2.600 kroner.
Hvem? Red Letter Days
Spesielle krav: Du må være 17 år eller eldre, og hvis du er under 18 må du ha skriftlig tillatelse fra foresatte.

>>> Tilbake til innledningen

Gjør en god gjerning


Hva: Å hjelpe noen gjør deg glad. Likeledes er det godt å tenke på at en har det ganske godt tatt i betraktning av at:

 • ifølge tall for World Health Organization var det 1.659.000 dødsfall knyttet til drap, krig og selvmord i 2000.
 • Hvert år dør mellom en og to millioner mennesker av malaria, en sykdom som kan kureres med enkle medisiner.
 • Ifølge tall fra WHO lever vel 33,6 millioner mennesker med HIV/AIDS. 14,8 millioner av dem er kvinner.
 • Det finnes en rekke organisasjoner som verdsetter bistand fra enkeltpersoner.

  Hvor: Over hele verden
  Pris: Uvurderlig

  Aktuelle nettsteder

 • Internasjonal dugnad
  - Service Civil Internationals norske avdeling med jobber i alle kategorier i flere land.

 • Latin-Amerikagruppens arbeidsbrigader
  - Solidaritetsarbeid i Latin-Amerika.

 • Aktive fredsreiser
 • CSV- Community Service Volunteers
  - Bo i Europa, jobb med vanskeligstilte.

 • WorkingAbroad
  -Tjeneste med frivillige prosjekter i 150 land.

 • Greenforce
  - Work on the wild side

 • Coral Cay
  - Ekspedisjoner hvor vern av rev og regnskoger er målet.

 • Idealist.org
  - Action without borders – søk etter prosjekter etter egne preferanser.
 • >>> Tilbake til innledningen