Med store flasker i bagasjen

Fører de nye håndbagasjereglene til at du må kutte ut suvenirhandling av deilige utenlandske delikatesser fra reisen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik pakker du smått og lovlig

  1. Med store flasker i bagasjen


Vin, whisky, olivenolje, balsamico, marmelade, parfyme, kremer ... Lokale spesialiteter og godsaker vi gjerne tar med oss hjem fra funnsteder underveis. Blir det slutt på dette med de nye håndbagasjereglene? For å pakke slikt i kofferten er vel ikke bare greit?

Du har faktisk ansvar om noe går i stykker og lekker ut og slik ødelegger andres bagasje, så her gjelder det å forberede seg.

  1. Velg hard koffert. Å sende knuselige saker i myke bager og tøykofferter kan du bare glemme.
  2. Velg uknuselig emballasje der det er mulig. Det vil si plast (knuselig, men ikke i samme grad som glass), metall (olivenolje kan du for eksempel ofte få i metallbeholdere, hermetiske spesialiteter er likeledes pakket i metallboks).
  3. Pakk knuselige saker mest mulig beskyttet. Dekk til med flere lag plast, for eksempel poser, og emballer det ved å rulle det inn i myk beskyttelse som klær og håndklær. Dessuten finnes spesialprodukter for beskyttelse av vin og lignende. Spør der du kjøper flaskene, evt. se lenken nedenfor for mulig bestilling og produkttips.
  4. Send hjem i pakke om ikke annet er mulig, spør for eksempel der du kjøper vin.

For beskyttelse av flasker

 Foto: Winestuff
Foto: Winestuff Vis mer
 Foto: ULINE
Foto: ULINE Vis mer


Det finnes emballasje som er egnet for sikrere frakt av vinflasker og andre glassflasker i bagasjen, men det kan fort bli dyrt. Forhør deg der du handler varene - med de nye reglene for flyreiser på plass, vil de fleste større forhandlere av vin og andre kostbare varer sørge for beholdninger av pakninger som sikrer varene selv i innsjekket bagasje.

Her finner du noen aktuelle produkttyper:

  • Uline Shipping Supply Specialists enkeltpakker.
  • Wine Enthusiasts spesialkoffert.
  • Wine Stuff boks med plass til seks flasker.
  • >> Les også stuernes heteste pakketips her.