Med fokus på Vietnam

Hobbyfotograf og sivilingeniør Stian Mong har festet sin Vietnam-reise til filmrullen. Bli med til et av Asias mest spennende reisemål.

Flytende bar på båttur.
Flytende bar på båttur. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi reiste utenom turistsesongen, i januar. Da var det litt kaldt i nord, men for en nordmann er det OK. 20 grader er egentlig ikke så kaldt i norsk sammenheng, mener Stian Mong etter at tre ukers ferieopplevelser i Vietnam er fordøyd.

Mong er sivilingeniør men også hobbyfotograf, og vendte i vinter tilbake fra Vietnam med fem kilo papirbilder i bagasjen. Noen av de beste kan du se i dette fotoalbumet.

Skroll ned for mer.

Frister til retur

Stian Mong har reist rundt med kamera i Vietnam i tre uker.
Stian Mong har reist rundt med kamera i Vietnam i tre uker. Vis mer


Vietnam var Mongs første landkjenning i Asia, og landet frister til gjenbesøk.

- Spesielt Mekongdeltaet og Nord-Vest frister. Der er det vakkert og du kommer tett innpå livet på landsbygda, forteller Mong og forteller videre at du i det nordvestlige Vietnam kan føle deg skikkelig off the beaten track. Her er veiene elendige og hotellene tomme utenfor sesongen.

- Vi handlet lokalt produserte klær for en slikk og ingenting. Jeg kjøpte for eksempel en håndlaget skjorte for 25 kroner.

Det går greit å reise rundt i landet. Mong har benyttet både tog, buss, båt og fly. Han anbefaler tog.

- Det er en fin måte å reise på. Vi leide seng i sovekupé på mellomklasse. Da deler du med fem andre. Togene er greie, omtrent som norske tog bare at de går saktere.

Tradisjonelle hatter er standardutrustning.
Tradisjonelle hatter er standardutrustning. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tips

Mong reiste rundt i Vietnam i tre uker, fra Mekong til nord-vest territoriet mot Kina, og skryter av et land der du lett føler deg rik.

- Prisnivået er lavt i forholdt til for eksempel Mellom-Amerika. Om du vil spare noen kroner, får du kjøpt piratkopier av både reiseguider, klær, musikk og DVD-filmer i Vietnam, forteller Mong og nevner priseksempler som DVD for 15 kroner, CD for 10 kroner og Polo-skjorter for 50 kroner.

Det er smart å lære seg noen vietnamesiske gloser før du drar. Selv om en del snakker engelsk kan det være vanskelig å forstå, og ute på bygdene snakker de lite engelsk. Dessuten advarer den nybakte asiaturisten om et støynivå du ikke er vant til hjemmefra.

- Særlig Saigon er en bråkete by. Jeg ble overrasket over støyen fra mopeder, tuting og frieksos. Du blir lett litt ør i hodet av å være lenge i byene.

 • Her ser du bildene fra Mongs Vietnamreise
 • Flere bilder fra Stian Mongs arkiver finner du her.

  Planlegg reisen med DinSide

  Assistanse får du på DinSide Reise. Charterreiser, fergeferien, flyreiser, valutakalkulator og reisetips fra leserne er noe av det du finner. Her er noen nyttige lenker:

 • Finn billige charterturer i restplassoversikten
 • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
 • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
 • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer