Med bikini og badebukse i lomma

Jorden rundt, men helst på stranda.

FERIESTIL: Jorden rundt med badeutstyr. Her fra Los Angeles.
Foto: Brynjulf Blix
FERIESTIL: Jorden rundt med badeutstyr. Her fra Los Angeles.
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi er i bossanova-modus og er mer enn klar for lettkledd moro verden rundt. Målet er å se verden, men aldri peile oss særlig langt vekk fra bølger, strandbomser, sandslott, surfehelter og itzy-bitzy bikinier.

Den store reiseruta

Utgangspunktet for reiseruten er å dra vestover og å ikke hoppe for mye opp og ned langs kontinentene, ferien skal jo være behagelig må vite. Den skal også være gjennomførbar. Etter å ha surfet på nettet og bladd i atlaset kommer vi frem til denne ruta.

Norge – Portugal – Brasil – Los Angeles – Tahiti – Australia – Thailand – Norge

Vi har spurt to reisebyråer om prisoverslag på reiseruta. Globetrotter i Oslo selger en såkalt One World Explorer-billett. Med denne billetten er det ikke mulig å stoppe i Europa. Globetrotter-billetten følger den oppsatte ruta med unntak av Portugal. Prisen kommer på 23.100 kroner pluss skatter og avgifter. En rekke flyselskaper står bak denne spesielle billetten: British Airways, Finnair, American Airlines, Cathay Pacific, Air Lingus, Iberia og Quantas.

Flytid

Oslo – Lisboa: Cirka 5,5 timer med mellomlanding inkludert.
Lisboa – Rio de Janeiro: 12 timer inkludert en stopp.
Rio de Janeiro- Los Angeles: Cirka elleve timer inkludert en stopp.
Los Angeles – Papeete: Cirka 8,5 timer.
Papeete – Sydney: Cirka 10 timer inkludert mellomlanding.
Sydney – Bangkok: 9 timer.
Bangkok – Oslo: Cirka 13 timer inkludert mellomlanding.

Alle flytider er beregnet ut fra Expedia.com bestillingsskjemaer, og trenger ikke stemme med reisene i pakkeprisen vi har fått oppgitt.

Myk start

PORTUGAL: Carcais er bare en av mange byer langs den portugisiske kysten.
Foto: Karoline Brubæk
PORTUGAL: Carcais er bare en av mange byer langs den portugisiske kysten.
Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Vi starter rolig ved Atlanterhavskysten og enden på fastlands-Europa. Portugal og Algarvekysten har 500 kilometer strender fra nord til syd. Ifølge surfesiten Offitsface.com er Portugal kanskje Europas beste surfeland, og da særlig i perioden september til april da atlanterhavsbølgene er store. Samme nettsted anbefaler byene Peniche, og opplyser om at det hvert eneste år er internasjonale konkurranser for surfere og bodyboardere i byene Figueira, Porto, Peniche og Ericeira. Den mer usporty del av DinSide Reise heller nok likevel til å innta bacalao og arroz doze – søt rispudding – i en av de mange populære badebyene langs Algarvekysten.

Mer om Portugal

Bossanova-modus

Fra Lisboa går det ofte fly til Brasil og Rio de Janeiro. Vi inntar superberømte Copacabana og tar for oss av gateselgere, barer, strandvolleyball og tanntrådbikiner. Copacabana-hypen tok ifølge Lonelyplanet.com av allerede i 1923 da Copacabana Place Hotel ble åpnet. I 1948 tok tre argentinske jenter den fem kilometer lange stranda med storm iført todelte badedrakter. I Latin-Amerika representerer brasilianske bikinier det ypperste innen minimal strandpåkledning.

Kroppsfiksert

Fra Rio de Janeiro går turen til en annen berømt strand: Venice Beach. Venice Beach var i år 1900 ikke annet et myrhull, men tobakksmillionæren Abbot Kinney så mulighetene der andre så gjørme. Han ville gjenskape Venezia med kanaler, gondoler og teatre. Han kom godt i gang, men planene ble aldri fullført og de kanalene han fikk gravd var dekket av asfalt da han døde i 1925. Men byen og stranden har siden den gang trukket til seg femti-tallets beat-folk, sekstitallets hippier og de mer kroppsfikserte og kreative mennesker av i dag. I Venice Beach surfer vi, og lar oss underholde av et fantastisk utbud av gateartister, gjøglere, selgere og av livet langs boardwalken.

Mer om USA:

Drømmen om Sydhavsøya

Fra Los Angeles reiser vi til Tahiti, den største av Selskapsøyene i Fransk Polynesia. Som den franske maleren Paul Gaugin som kanskje malte noen av sine vakreste og mest kjente malerier herfra, drømmer vi om en paradislignende stillehavsøy med ro og strålende vakker natur. Vi flyr til Papeete som er hovedstaden på øygruppen. Deretter sløver vi i sola på palmestrendene, dykker, spiser fransk sydhavsmat og kanskje tar vi inn på de mange eksklusive hotellene.

Aunt Aussie

Fra Tahiti flyr vi videre til Australia, vi vil jo selvfølgelig være med i den stadig voksende klubben av folk som har vært down under. Vi vil til Bondi Beach og ta for oss av godene der. Navnet Bondi har visstnok sitt opphav i det aboriginske ordet for lyden av en bølge. Bondi er en av Sydneys mest populære forsteder og har et livlig kaféliv og et heller trendy klientell.

Mer om Australia:

Ufordervet paradis

THAILAND: Stranden Ao Chalok Lam på paradisøya Koh Pha Ngan. 
Foto: Christian Steffensen
THAILAND: Stranden Ao Chalok Lam på paradisøya Koh Pha Ngan.
Foto: Christian Steffensen Vis mer

Fra Sydney vender vi nesa hjemover, men vi stopper selvsagt i Thailand. Her er det aldri langt mellom mer eller mindre jomfruelige strender og vidunderlige øyer. Det er kanskje ikke så rart at filmen The Beach hvor Leonardo DiCaprio spiller ung mann på leting etter det ubedervede paradiset, ble filmet på øyene Koh Phi Phi og Phi Phi Leh ved Krabi. Thailand er velsignet med et raust antall øyer som er som laget for dykking og badeliv. Vi flyr til Bangkok og ordner nødvendig skyss videre på egen hånd.

Fra Thailand flyr vi brune og blide tilbake til Oslo.

Mer om Thailand:

Mer om strand- og badeliv

 • Europas beste strender

 • Bildespesial – badeliv verden rundt

 • Verdens beste dykkersteder

 • Grøss og gru i vannkanten
 • Jorden rundt etter tema

 • Tilbake til introartikkel

 • Jorden rundt for eksosrypa og asfaltcowboyen

 • Adrenalinjakt jorden rundt

 • Med bikini og badebukse i lomma

 • Billett med kulturelt alibi

 • Partyruten
 • Kilder: Lonelyplanet.com og artikler fra DinSide Reises arkiv