Med barn på cruise

For mange barnefamilier er cruise den nye feriedrømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Splashing på RCCLs store skip. Foto: RCCL
Splashing på RCCLs store skip. Foto: RCCL Vis mer

Ut mot havet

Har du vært på cruiseferie? (Avsluttet)
Aldri(72%) 528
En gang(14%) 106
Ja, flere ganger(14%) 103
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Cruise med barn: for noen høres det ut som et mareritt, men for stadig flere nordmenn er cruisereiser den nye feriedrømmen, og det gjelder også barnefamilier. Cruiseferie er nemlig ikke et fenomen forbeholdt de med stor formue og lang fartstid i livet, og du trenger heller ikke være redd for at ungene ikke får lekekamerater om familien går for cruiseferie i år. Antallet selskaper, ruter og type tilbud om bord har forlengst gjort noe med demografien på cruiseskipene.

- Vi ønsker å avlive myten om at cruise kun er for gamle damer med lilla hår, sier Line Waskaas, account manager hos MSC Cruises for Norge og Danmark. Selskapet har egne tilbud for familier med barn, blant annet med barneklubber for de mellom tre og 17 år, med engelskspråklig besetning, og sommerstid er snittalderen på selskapets passasjerer rundt 40-45 år.

Selskapet samarbeider også med charteroperatøren Star Tour, som øker sin satsning på cruise.

- Cruiseferiene våre blir fort utsolgt, og vi opplever stor vekst, forteller daglig leder i Star Tour, Jørn Kristiansen.

Royal Caribbean kan fortelle at 35 prosent flere norske barnefamilier reiste på cruise i år, sammenlignet med 2005. Tallene stemmer forøvrig med hva som er tilfellet i resten av Norden.

>> Cruise med barn - her er noen praktiske fakta å tenke på.

>> Cruise med barn - hva koster det?

>> Se bilder fra noen av skipenes tilbud til barn

Middelhavsfarere

- Barnefamilier i Norge ser ut til å foretrekke Middelhavscruise, og Royal Caribbean (RCCL) setter inn to skip av Voyagerklassen i Middelhavet neste sommer. Det betyr en økning på 37 prosent i forhold til 2006, forteller Tor Johan Pedersen, salgssjef for RCCL i Norge.

Voyagerskipene er RCCLs nest største, og de tar 3.000 passasjerer hver.

Hos RCCL kan barna underholdes i aldersbegrensede klubber helt fra de er seks måneder, og eget barnevennlig bassengområde finnes på skipene i Voyager- og Radiance Class.

Og best av alt - har du først betalt deg om bord på et cruiseskip, er det vanligvis all inclusive som gjelder. Barneklubbene er altså et tilbud som følger med i prisen.

Mer enn bare lek

Fun Factory heter barnetilbudet hos Celebrity Cruises. Foto: Celebrity Cruises
Fun Factory heter barnetilbudet hos Celebrity Cruises. Foto: Celebrity Cruises Vis mer


Tradisjonelt satser feriearrangørenes barneklubber på lek og moro, men Celebrity Cruises går et hakk videre. I selskapets nye barnesatsning handler det om læring om dinosaurer, verdensrommet, sport, geografi etc. i regi av læringsprogrammet LeapFrog SchoolHouse. Dette er elektroniske og interaktive programmer tilpasset barn mellom tre og ni år.

Celebritys skip har også klubber med aldersspesifikke aktiviteter for barn fra tre til 17. Barn under tre kan delta på de yngste gruppene i følge med en voksen.

Totalt barnslig

Det barnsligste cruiset av alle er muligens Disney Cruise Lines turer i Karibia. Selskapet kjører på med Mikke, Langbein, Kaptein Krok og hele arsenalet av karakterer fra tegneserier og film. Nesten et helt dekk på skipet er dedikert barnas aktivitetstilbud, og i tillegg er det show og klubber for barn fra tre til tolv, og egne tenåringsområder for de mellom 13 og 17.

>> Cruise med barn - her er noen praktiske fakta å tenke på.

>> Cruise med barn - hva koster det?

>> Se bilder fra noen av skipenes tilbud til barn

Mer om cruise og familieferie