Køene var lange foran Tusenfryds nye berg- og dalbane. Likevel oppsøkte mange magesuget flere ganger: - Det var helt rått, sa en sindig familiefar som stilte seg i kø for tredje gang.<br />
Køene var lange foran Tusenfryds nye berg- og dalbane. Likevel oppsøkte mange magesuget flere ganger: - Det var helt rått, sa en sindig familiefar som stilte seg i kø for tredje gang.
Vis mer

Med 93 km/t i svingene

Tusenfryd åpner dørene for sesongen og byr på ny berg- og dalbane. Med nyvinningen Thundercoaster kjører du i 93 kilometer i timen.

Publisert

- På en skala fra en til ti, får den ti. På en skala fra en til tusen, får den tusen poeng, sier DinSides utskremte berg- og dalbanetester, 14 år gamle Mikaela Brumar Holst.

Fjortenåringen tok jobben med å prøvekjøre Tusenfryds 950 meter lange Thundercoaster. Berg- og dalbanen har en toppfart på 93 kilometer i timen og høydeforskjell på førti meter.

- Jeg lettet fra setet minst tolv ganger. Jeg vil kjøre den igjen, forteller hun heseblesende og lattermild.

Pangstart

Stemningen er høy på Tusenfryds sesongåpning. Ungjentehylene høres på lang avstand, førskolebarna er dekket av sukkerspinn og is fra topp til tå, og bakerst i køene lunter anstrengte foreldre. Køene foran de store attraksjonene var lange på åpningsdagen, men her var ingen sure miner å spore. Hele 4.940 mennesker besøkte Tusenfryd på åpningsdagen. Flere lot seg friste av den nye berg- og dalbanen flere ganger, Tusenfryd kunne nemlig telle 6.122 personer som kjørte Thundercoaster.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Mange av gjestene er ikke store nok til å prøve Thundercoaster, sier Jan Ketil Nyborg, økonomisjef ved Tusenfryd.

Han sier videre at i fjor besøkte vel 428.000 mennesker fornøyelsesparken, og at de denne sesongen håper på å runde en halv million.

Små barn, store gleder

- Vil du være her mer?<br />
- Jaaaaaa!!!<br />
- Skal vi dra hjem?<br />
- Neeeeeii!!!
- Vil du være her mer?
- Jaaaaaa!!!
- Skal vi dra hjem?
- Neeeeeii!!! Vis mer

- Å spise sukkerspinn og mye is hører liksom med til å gå på tivoli, sier DinSide Reise sju år gamle tivolitester, Emil Røise Holst.

Han snuser inn duften av grillede pølser, hamburgere, sukkerspinn og popcorn. Utsalgsstedene på Tusenfryd står tett i tett, og garanterer et skikkelig kolesterolhopp. Fristelsene for det yngste publikummet er mange; Karusellsortimentet er sammensatt, og lykkehjul- og bowlingbodene er mange nok til å tømme en hvilken som helst sparegris.

De største karusellene fristet ikke sjuåringen. Det later til at stor høyde og fart er best på avstand for småskolebarna. Imidlertid er karusellmenyen omfattende for denne gruppen. Her er Dragen, en berg- og dalbane med lavere høyde enn de store attraksjonene, Loopen og Thundercoaster, og her er radiobiler.

- Kan jeg prøve den bare en gang til, sier unge Emil etter fire runder på Dragen. Selv den lengste kø, tas med godt humør når karusellfristelsene er så mange.

DinSide Reise har testet Tusenfryd. Les våre vurderinger av priser, attraksjoner og fasiliteter.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer