Mat og moro

Den svenske hovedstaden kan også by på kul mat og moro.

Kul føde

Byen er full av friske spisesteder for både tynn og tykk lommebok. Selv de dyreste restaurantene virker billige i forhold til hjemlige topprestauranter. Og finnes det en bedre lunsjby enn dette?

I Gondolen nyter du din mat og drikke akkompagnert av nydelig utsyn over byen og kanalene. Vis mer

Tidlig sulten
Systrarna Lundberg er flott for brunch. Du får alt fra Middelhavsinspirert mat til te og scones. Aftonbladet anbefaler spesielt Cæsarsalaten. Hyggelige priser i trivelige lokaler. Adressen er Rörstrandsgatan 12.

Middagsmat
På kule Södermalm ligger Restaurant Guldapan - stedet for infolket med sans for det siste nye. Atmosfæren skal være hjemmekoselig, og servicen bra. Adressen er Åsögatan 140.

Aftenmat
Ved Slussen kan du ta Katarinahissen opp i Gondolen. 30 meter over bakken kan du både spise og drikke med fantastisk utsikt over Gamla Stan, og øvrige Stockholm. Åpent alle dager unntatt søndag. Adresse: Stadsgården 6.

Kul moro

Museer, kanaler, parker, utsesteder og annen underholdning. Du skal være passe fjern for å ikke finne egnet moro i Stockholm.

Ut i rommet
Gigantisk kino og den eneste i Sverige med IMAX-format. Her vises filmer i verdens største format, omnimax. Filmlerretet er 760 kvadratmeter stort, mer enn dobbelt så stort som IMAX-kinoen i Oslo. Her er også et stort planetarium. Vanligvis er det forestillinger fra 10 til 19, tirsdag til søndag. Adresse: Naturhistoriska Riksmuseet, Norrtäljevegen.

Ved Vasamuseet finner du en miljøvennlig hage med tilhørende herligheter. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ut i friluft
I Rosendals trädgård får du økologisk dyrket mat på kaféen. Gulrotkake og høstlig epleutstilling er noen av stikkordene for denne velkjente hagen på Djurgården. Her kan du også selv plukke urter og blomster. Åpent hver dag til og med oktober. Adresse: Rosendalsterassen 12.

Ut på byen
Vi har allerede nevnt Lydmars hippe lobby på Stureplan, det travleste området i byen for uteliv. Høy partyfaktor finner du også på Fasching. Dette er ikke stedet for en rolig aften ute, men er det liv og røre du jakter på, finner du det her. Salsa på fredager, soul på lørdager og ofte liveopptredener. Adresse: Kungsgatan 63.

  • Se vår bildespesial fra det maritime Stockholm.

  • Se hele Aftonbladets liste her.

  • Tilbake til hoteller og shoppingtips.